Antena Meniu Search
x

Galerie foto Destin blestemat pentru o familie din Brazilia. Un tată, care şi-a pierdut cei 3 copii din cauza cancerului, a sfârşit în acelaşi mod după ani de chin

Un tată din Brazilia care şi-a pierdut cei trei copii din cauza cancerului a murit de aceeași boală. Bărbatul de 53 de ani se născuse cu un sindrom rar care îi creștea riscul de cancer.

de Redactia Observator

la 15.08.2023, 09:41

La fel ca și copiii săi, Régis Feitosa Mota s-a născut cu sindromul Li-Fraumeni. Este o afecțiune ereditară care crește șansele de a dezvolta tumori canceroase în organism. Riscul pe parcursul vieții de a dezvolta cancer la persoanele cu LFS este de 70% pentru bărbați și 90% pentru femei, relatează Mirror.

Ultimul dignostic din ianuarie i-a fost fatal

Régis, în vârstă de 53 de ani, a fost diagnosticat cu cancer de trei ori între 2016 și 2023. A fost diagnosticat cu mielom multiplu în ianuarie. La acea vreme, el a spus: „Am descoperit încă o boală. Am tratat deja leucemia limfocitară și limfomul non-Hodgkin, care sunt acum stabilizate. Dar noi i-am tratat, nu sunt vindecați. De data aceasta, am descoperit mielomul multiplu, care afectează chiar și oasele.”

Régis a declarat pe rețelele de socializare săptămâna trecută că se afla la spital în așteptarea unui transplant de măduvă osoasă. Dar apoi a murit în Ceará, Brazilia, pe 13 august, de Ziua Tatălui în țara sud-americană.

Pe acelaşi subiect

Trupul său a fost incinerat ieri la Fortaleza. Soția lui Régis, Mariella Pompeu a spus: „Prietenii mei, nu mi-am imaginat niciodată să fac această postare. Nu m-am pregătit niciodată pentru acest moment pentru că am fost întotdeauna convins că Régis își va reveni complet. Este o durere de nedescris. Pământul s-a deschis și nu știu cum va fi viața fără afecțiunea, compania și dragostea lui absolută.”

Cei trei copii ai săi au murit tot din cauza cancerului

Fratele său Rogério Feitosa Mota a spus: „Războinicul nostru a mers să-și întâlnească copiii exact de Ziua Tatălui. Dumnezeu să te ierte, frate! Noi te iubim foarte mult."

Adulții cu LFS au o șansă de 50% să dea naștere unui copil cu aceeași afecțiune. Régis și Mariella au pierdut trei copii într-un interval de patru ani. Cel mai mic copil al lor, Beatriz, a murit de leucemie în 2018, la doar 10 ani. Fiul lor, Pedro, a murit de o tumoare pe creier în 2020, la vârsta de 22 de ani. Anul trecut, fiica lor Anna Carolina a murit și ea de o tumoare pe creier la vârsta de 25 de ani, după ce a învins anterior leucemia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Mapamond » Destin blestemat pentru o familie din Brazilia. Un tată, care şi-a pierdut cei 3 copii din cauza cancerului, a sfârşit în acelaşi mod după ani de chin