Antena Meniu Search
x

Video Doi tineri, arestaţi pentru "terorism sushi": şi-au bătut joc de mâncare şi s-au filmat "în glumă" într-un restaurant din Japonia

Doi bărbaţi din Japonia au fost arestaţi pentru că ar fi prejudiciat afacerile unui lanţ japonez de restaurante printr-o înregistrare video în care unul dintre ei mănâncă direct din recipiente cu topping-uri destinate tuturor clienţilor, conform poliţiei din Osaka, transmite agenţia Kyodo.

de Redactia Observator

la 05.04.2023, 16:32

Doi tineri, arestaţi pentru "terorism sushi"
Doi tineri, arestaţi pentru "terorism sushi" - Captură video Twitter

Ryu Shimazu, în vârstă de 35 de ani, şi Toshihide Oka, de 34 de ani, sunt suspectaţi, de asemenea, de distrugere de bunuri după ce un local din Osaka din cadrul lanţului de restaurante a fost nevoit să arunce topping-urile pe bază de ghimbir roşu murat şi să îşi igienizeze recipientele.

"Terorism sushi", viral pe internet

Potrivit poliţiei, la data de 29 septembrie, Shimazu a folosit beţişoarele cu care mâncase pentru a se servi cu topping dintr-un recipient comun, în timp ce Oka îl filma cu telefonul mobil. Imaginile au fost postate pe reţelele sociale şi distribuite pe scară largă între utilizatori.

Poliţia a precizat că cei doi şi-au recunoscut vina, Shimazu fiind citat spunând: "Am vrut să fac pe toată lumea să râdă". La rândul său, Oka a declarat: "I-am spui lui Shimazu să facă ceva amuzant. Am vrut să arăt tuturor pentru că mi s-a părut amuzant".

Pe acelaşi subiect

Cei doi tineri au fost arestaţi

Shimazu a fost arestat la 9 martie şi inculpat la 29 martie pentru cauzare de pagube materiale şi prejudicierea afacerii. Arestarea lui Oka a avut loc luni, relatează Agerpres.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Lanţul de restaurante, ca multe alte localuri japoneze, pune la dispoziţia clienţilor condimente şi topping-uri gratuite, aşezate pe mese, din care aceştia se pot servi pentru a le adăuga în mâncarea. Ghimbirul murat este un topping popular. Localurile oferă clienţilor tacâmuri separate pentru a se servi cu aceste topping-uri şi pentru a fi asigurată o igienă adecvată.

Arestările celor doi au loc într-un moment în care principalele lanţuri de restaurante din ţară, inclusiv cele prevăzute cu benzi rotative pentru sushi, se luptă să-şi protejeze afacerile de înregistrările video care promovează un comportament antiigienic, distribuite masiv în mediul online.

Tendinţa a luat amploare de la începutul anului, când un client de la un restaurant de sushi a fost filmat lingând sticle cu sos de soia şi mâncare de pe benzile rotative. Această tendinţă a dat naştere unor expresii precum "terorism sushi" pentru a descrie comportamentul prezentat în aceste înregistrări video.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Mapamond » Doi tineri, arestaţi pentru "terorism sushi": şi-au bătut joc de mâncare şi s-au filmat "în glumă" într-un restaurant din Japonia