Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Imagini spectaculoase la prima competiție națională de sushi. Bucătarii români s-au întrecut pentru a ajunge la Tokyo

Măiestria, respectarea tradiţiei şi atenţia la detalii au fost punctate la sânge în prima competiţie naţională de sushi. Bucătari din toată ţara s-au întrecut pentru un loc la Tokyo, unde vor reprezenta România, în februarie. Faimosul preparat nipon are la bază orez şi peşte, aşa că secretul gustului stă în tehnică mai mult decât în ingredientele folosite.

de Ioana Matei

la 04.06.2022 , 22:55

Aceasta se numeşte kazari sushi, este un fel tradiţional, are scop decorativ, se face încă din perioada Edo, de acum 200 de ani.  Arta de a prepara sushi stă în tradiţie şi în atingerea perfecţiunii. Aşa că, sub presiunea rigorii japoneze, cei mai buni 16 bucătari români specializaţi în acest preparat şi-au ascuţit cuţitele şi s-au întrecut în filetarea milimetrică a peştelui.

Sorin Zaharia, concurent: "Trebuie să ai cuţite foarte ascuţite, foarte curate. La final, ar trebui să avem trei bucăţi. Şira spinării şi cele două fileuri ale peştelui."

Jorge Dionicio, sushi chef: "Apoi, trebuie să facă un platou tradiţional, în stilul clasic, iar ultima probă va fi de creativitate, aşa că pot folosi orice reprezintă România pe platou".

Vezi și

Hirotoshi Ogawa, preşedintele All Japan Sushi Association: "Secretul în sushi e de fapt igiena, sunt lucruri elementare precum igiena, gustul orezului, felul în care îl curăţăm şi simplitatea pe care o are preparatul în final."

Pe acelaşi subiect

Măiestria chefilor este cu atât mai importantă cu cât trebuie să obţină un gust desăvârşit cu minimum de ingrediente. Alon Than, campion mondial: "De asemenea, secretul sushi-ului stă şi în orez."

Jorge Dionicio, sushi chef: "Sunt doar trei ingrediente, dar măiestria bucătarului stă în gustul pe care îl dă peştelui. Una dintre metodele prin care dăm gust bun peştelui este marinarea cu alge."

Concurenţii au fost jurizaţi de bucătari renumiţi din Japonia şi din alte colţuri ale lumii, inclusiv din România. Sunt foşti câştigători ai Campionatului Mondial de Sushi care lucrează în restaurante cu stele Michelin.

Hirotoshi Ogawa, preşedintele Japonia Sushi Association: "Acum eu predau prepararea sushiului şi instruiesc bucătari din peste 50 de ţări".

Alon Than: "Este foarte greu pentru că îţi ia foarte mult timp să înveţi despre sushi. Trebuie să exersezi foarte mult, zi de zi."

Câştigătorul va pleca în Japonia, în februarie, unde va concura cu alţi 50 de bucătari specializaţi în sushi.

Ioana Matei Like
Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi decis cu cine votaţi în primul tur la alegerile prezidenţiale?
Observator » Inedit » Imagini spectaculoase la prima competiție națională de sushi. Bucătarii români s-au întrecut pentru a ajunge la Tokyo