Antena Meniu Search
x
LIVE

Două persoane au murit și alte 8 au fost rănite, după ce s-au călcat în picioare la un concert, în New York. Oamenii au crezut că aud focuri de armă

Două persoane au murit și opt au fost rănite în urma unui concert al rapperului GloRilla în Rochester, New York. Poliția spune că mulțimea de oameni a început să se îngrămădească spre ieșire, probabil când au crezut că au auzit împușcături.

De Redactia Observator la 08.03.2023, 09:50
Oamenii au crezut că aud focuri de armă
Două persoane au murit și alte 8 au fost rănite, după ce s-au călcat în picioare la un concert, în New York - Profimedia

Cu toate acestea, „nu exista nicio dovadă care să susțină că a avut loc un atac armat, a declarat locotenentul de poliție din Rochester, Nicholas Adams, pentru ABC News, potrivit BBC.

GloRilla, care terminase de cântat înainte de incident, a spus că este „devastată și cu inima frântă”. Artista din Memphis, al cărui single F.N.F. (Let's Go) a fost nominalizată pentru cea mai bună interpretare rap la Premiile Grammy de luna trecută, a spus că nu a auzit de ceea ce s-a întâmplat până când a părăsit locația.

Două femei au murit și alți opt oameni au fost răniți

Fanii mei înseamnă lumea pentru mine”, a scris ea pe o platforma de socializare.

Pe acelaşi subiect

Poliția a declarat că incidentul a început la scurt timp după ce concertul s-a încheiat, duminică seara la locul Armory. „Există unele rapoarte conform cărora s-au auzit împușcături, provocând panică în mulțime, dar acest lucru nu a fost confirmat”, a declarat șeful poliției David M Smith.

Auzim multe opțiuni despre cauze potențiale, inclusiv focuri trase, spray cu piper și multe altele. Rapoartele preliminare ale oamenilor de la fața locului indică faptul că aceste răni au fost cauzate după ce s-au călcat în picioare. Nu avem nicio dovadă că au fost trase împușcături sau că cineva ar fi fost împușcat sau înjunghiat”, a declarat poliția. 

Poliția a găsit trei femei rănite grav. Una dintre ele, Rhondesia Belton, în vârstă de 33 de ani, din Buffalo din apropiere, a murit în spital. Poliția din Rochester a anunțat luni seara moartea celei de-a doua femei, în vârstă de 35 de ani. A fost numită Brandy Miller de către instituțiile media din SUA. O altă femeie rămâne în stare critică, cu răni semnificative. Alte șapte persoane sunt tratate pentru răni care nu pun viața în pericol.

Postul de știri din Rochester WHEC-TV a inervievat oamenii care au fost la spectacol, în timp ce aceștia se întorceau să-și recupereze lucrurile personale pe care le-au pierdut în haos  „Eu și fata de lângă mine ne cățăram una peste celălaltă încercând să ne ridicăm”, a spus Ikea Hayes.

Ea a spus că și-a adus aminte că s-a rugat și și-a spus: „Trebuie să te ridici. Dacă rămâi aici, ei vor continua să te calce.

Agentul de securitate Anthony Rouse a declarat pentru că s-a înscris pentru a lucra în timpul concertului când a aflat că fiica lui va merge. A fost rănită și a petrecut o parte a zilei de luni în spital, a spus el. „Singurul motiv pentru care m-am înscris a fost să o protejez. Și am eșuat”, a spus el.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Mapamond » Două persoane au murit și alte 8 au fost rănite, după ce s-au călcat în picioare la un concert, în New York. Oamenii au crezut că aud focuri de armă