Antena Meniu Search
x

Video "Este ceva foarte rar". Container plin cu aur, "evaporat" dintr-un depozit al aeroportului din Toronto. Ar putea fi unul dintre cele mai mari jafuri din istoria Canadei

Jaf de amploare în Canada: un container încărcat cu aur şi obiecte preţioase, în valoare totală de aproape 15 milioane de dolari, a dispărut fără urmă dintr-un depozit al aeroportului din Toronto. 

de Redactia Observator

la 21.04.2023, 08:35

Vezi și

Poliţia a anunţat doar că la puţin timp după ce a fost descărcat din avion şi mutat în depozit, containerul a fost "sustras prin metode ilegale".

"Este ceva foarte rar", a mărturisit un şef al poliţiei, în faţa ziariştilor.

Deocamdată nu s-a dezvăluit de unde veneau şi unde urmau să ajungă aurul şi bunurile de valoare. Iniţial, pe baza informaţiilor venite pe surse, presa vorbea de o cantitate de aur în valoare de o sută de milioane de dolari. Dar poliţia a precizat că este vorba doar de 15 milioane, o sumă, totuşi, importantă.

Jaful a avut loc luni, 17 aprilie.

Pe acelaşi subiect

Furtul ar putea fi unul dintre cele mai mari jafuri din istoria Canadei

Containerul "de mare valoare" a ajuns la aeroport în cursul serii şi a fost transportat la o instalaţie de depozitare a mărfurilor. Poliţia crede că acolo a avut loc jaful.

Furtul ar putea fi unul dintre cele mai mari jafuri din istoria Canadei, după Marele jaf al siropului de arţar canadian din 2011 şi 2012, când 3.000 de tone de sirop, în valoare de 18,7 milioane de dolari, au fost furate dintr-o instalaţie de depozitare din Quebec.

Publicaţia The Toronto Sun susţine că ar fi vorba despre circa 1,6 tone şi scrie că poliţia crede că ar fi implicate grupuri de crimă organizată. Poliţia nu a dorit să comenteze cu privire la dovezile adunate până în prezent, la destinaţia finală a încărcăturii şi nici nu a spus cine era destinatarul acesteia. De asemenea, poliţia nu ştie dacă suspecţii se află încă în ţară, potrivit Toronto Star.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » "Este ceva foarte rar". Container plin cu aur, "evaporat" dintr-un depozit al aeroportului din Toronto. Ar putea fi unul dintre cele mai mari jafuri din istoria Canadei