Antena Meniu Search
x

Filmul unei evadări eşuate: Românul de 19 ani a pus un manechin în pat şi a sărit pe geam cu o funie din cearşafuri. Era condamnat pentru crimă în Franţa

Un român în vârstă de 19 ani a fost arestat în cursul nopţii de joi spre vineri, săptămâna trecută, după o tentativă de evadare desprinsă parcă din filme. Închis de la începutul anului într-un penitenciar din Franţa, unde îşi ispăşea pedeapsa pentru crimă, tânărul a decis să scape din spatele gratiilor. Acesta, condamnat pentru că a ucis o persoană fără adăpost în Sarcelles (Val-d'Oise), a folosit o metodă care nu a avut, însă, sorţi de izbândă şi nu i-a adus mult-visata libertate. 

de Redactia Observator

la 23.08.2022, 15:50

evadare din închisoare
Tânărul român era condamnat pentru furt şi crimă - Shutterstock

Potrivit Le Parisien, tânărul român a fost prins în Nanterre (Hauts-de-Seine). Alarma s-a dat în toiul nopţii, la ora 2:10, când jandarmii i-au anunţat pe poliţişti cu privire la dispariţia deţinutului din celulă. Gardienii au avertizat că bărbatul încearcă să scape din închisoare, iar un echipaj de poliţie care s-a deplasat imediat la faţa locului a ajuns la timp să-l vadă pe tânăr escaladând poarta de acces. "Tânărul a fost încarcerat în luna ianuarie, într-un caz de furt şi crimă", au precizat surse din cadrul anchetei pentru presa franceză.

Cum a încercat românul să scape din închisoarea din Franţa

Criminalul a reuşit să iasă din celulă prin tăierea şi îndepărtarea gratiilor de la fereastră. Pentru acest lucru s-a folosit inclusiv de un picior de masă. Ca să câştige timp, a aşezat în pat un manechin, acoperit de aşternuturi, care să-i păcălească pe gardieni. Apoi, a coborât în curtea închisorii pe o funie confecţionată din cearşafuri. "A trecut de mai multe garduri, până să ajungă faţă în faţă cu poliţia. A fost arestat pentru tentativă de evadare", spun poliţiştii.

"La sfârşitul lui ianuarie, a fost reţinut în Pontoise (Val-d'Oise), în compania unui complice în vârstă de 22 de ani, pentru înjunghierea mortală a unui compatriot - o persoană fără adăpost de 64 de ani. Crima s-a petrecut pe 25 ianuarie, în Teals. Trupul neînsufleţit a fost descoperit de un trecător, în jurul orei 4:00. Victima era înjunghiată în piept, cu mai multe lovituri de cuţit. Medicii legişti au stabilit că bărbatul prezenta urme de violenţă şi la nivelul craniului, fapt ce susţine ipoteza unui atac. Victima era cunoscută în cartierul respectiv", au precizat oamenii legii din Franţa.

Bărbatul ucis dormea într-o maşină parcată în zonă de luni bune. La scurt timp după ce suspecţii au fost prinşi, aceştia au mărturisit totul. Potrivit declaraţiilor celor doi tineri, se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice, iar scopul lor era jaful, nu crima. Însă furtul s-a transformat pe nesimţite într-o baie de sânge, pentru care au fost ulterior condamnaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » Filmul unei evadări eşuate: Românul de 19 ani a pus un manechin în pat şi a sărit pe geam cu o funie din cearşafuri. Era condamnat pentru crimă în Franţa