Antena Meniu Search
x

Curs valutar

"I-am omorât pe toţi". Un adolescent de 17 ani şi-a ucis tatăl, mama şi fratele cu aproape 70 de lovituri de cuţit într-un atac nebunesc în casa lor din Italia

A vrut să fie liber, fără să se gândească o clipă că nu va fi deloc aşa. Un adolescent de 17 ani şi-a ucis mama, tatăl şi fratele mai mic de 12 ani, într-un atac nebunesc, în casa lor din Italia. 68 de lovituri de cuţit au numărat legiştii pe trupurile victimelor sale.

de Monica Palade

la 06.09.2024 , 12:18

Incidentul a avut loc în noaptea de 1 septembrie, la Paderno Dugnano, Milano. Iniţial, tânărul a dat vina pe tatăl său, pentru ca apoi să recunoască în faţa anchetatorilor: „I-am omorât pe toți”. El a vorbit cu poliția despre o „boală” de zile întregi.

Şi-a masacrat întreaga familie

„M-am simțit oprimat , credeam că așa mă voi simți mai bine”, a încercat să explice polițiștilor tânărul, acuzat acum de crimă multiplă cu premeditare . "Nu eram supărat pe familia mea, am vrut doar să fiu liber. Am crezut că o singură lovitură de înjunghiere ar fi suficientă", a mai spus adolescentul, potrivit Fan Page.

Articolul continuă după reclamă

Uciderea lui Fabio Charioni, a soției sale Daniela Albano și a celui de-al doilea fiu al lor, de către tânărul de 17 ani, este o faptă fără explicație, care a șocat întreaga Italie la peste douăzeci de ani de la cazul Novi Ligure, când Erika De Nardo şi iubitul ei, Omar Favaro, în vârstă de 16 și 17 ani, și-au eliminat mama și fratele mai mic cu un cuțit, în februarie 2021.

Pe acelaşi subiect

Pe 1 septembrie, în jurul orei 1.55, un apel înfiorător sosește la cazarma Carabinieri din Paderno Dugnano. Persoana care a sunat la 112 era un băiat de 17 ani, rezident într-o casă din Via Anzio. „Tatăl meu i-a înjunghiat pe fratele meu și pe mama mea”, explică el la telefon. „Sunt în viață?” întreabă operatorul. "Nu, sunt morți, toți sunt morți. Chiar și tatăl meu." — S-a sinucis? — Nu, am fost eu". Operatorul îl invită pe student să aștepte ajutor în afara ușii. Poliţiştii îl găsesc așa, încă însângerat și cu un cuțit lung în mână. Cele trei trupuri fără viață zac însă pe podea în dormitorul fiului cel mic, măcelărite de zeci și zeci de lovituri.

O primă versiune care nu stă în picioare

O primă versiune a faptelor care, însă, nu i-a convins imediat pe anchetatorii care investighează acea crimă oribilă. De altfel, tânărul de 17 ani a mărturisit tot în fața procurorului într-un timp foarte scurt. „I-am ucis pe toți”, recunoaște el . Explicând că părinții lui erau „deasupra lui”, că se simțea „oprimat”, un „străin în familie”, și se gândea să ucidă „de câteva zile”. „Eram convins că astfel pot trăi liber , dar mi-am dat seama repede că nu va fi așa”.

Tânărul relatează în detaliu mișcările premergătoare atacului fatal. El explică că, după petrecerea de naștere a tatălui său petrecută cu familia, a jucat câteva ore Playstation împreună cu frățiorul său. Apoi, când toată lumea s-a culcat și a rămas singur în fața televizorului, a decis să ia măsuri. „Nu este adevărat că mă gândeam la asta de zile întregi”, s-a răzgândit el mai târziu. „M-am gândit doar în acel moment. Îmi doream de zile întregi să-mi rezolv disconfortul , dar nu știam cum”.

Factorul declanşator

Pentru magistrați, factorul declanşator a fost într-adevăr petrecerea de naștere a tatălui său Fabio. În seara zilei de sâmbătă, 31 august, bărbatul, un antreprenor local, împlinește 51 de ani și decide să sărbătorească acasă cu rudele și prietenii. Poate că adunarea de familie a declanșat ceva ce a fost adăpostit de mult timp în mintea tânărului de 17 ani, o intenție criminală care implică exterminarea întregii familii. "Mi-am dorit foarte mult să-mi șterg întreaga viață de înainte. De multe ori nu mă înțelegeam bine cu ceilalți", a declarat el. Un sentiment care, în toiul sărbătorilor şi al întâlnirii în familie, poate s-a înrăutățit până la epilogul tragic.

Tânărul se află acum în închisoarea pentru minori Beccaria din Milano. Avocatul său solicitase transferul într-o comunitate, dar pentru judecătorul de instrucție pentru minori, care a validat arestarea și a dispus arestarea preventivă, închisoarea este „singura măsură posibilă”, având în vedere gravitatea faptului și concretul risc de recidivă”.

În orice caz, îi vor fi aplicate principiile și metodele dreptului penal al minorilor: de fapt, nu va face închisoare pe viață și va primi reduceri de pedeapsă de până la o treime față de ceea ce este prevăzut de codul penal care se aplică adulților.

Monica Palade Like

Cu o experienţă în presă de peste 20 de ani, s-a alăturat echipei observatornews.ro în luna ianuarie 2021.

Întrebarea zilei
Putea fi evitată tragedia provocată de inundațiile din Galați?
Observator » Mapamond » "I-am omorât pe toţi". Un adolescent de 17 ani şi-a ucis tatăl, mama şi fratele cu aproape 70 de lovituri de cuţit într-un atac nebunesc în casa lor din Italia