Antena Meniu Search
x

”L-au bătut și l-au aruncat în flăcări”. Voluntar implicat în stingerea incendiilor din Algeria, ucis de mulțime după ce a fost acuzat pe nedrept că el ar fi pus focul

Autoritățile din Algeria au reținut în total 36 de persoane, după ce un grup de oameni a ucis și a ars un bărbat care a fost acuzat în mod eronat că a declanșat incendii în țară. Un artist în vârstă de 38 de ani, cunoscut sub numele de Djamel Ben Ismail, a fost ucis miercuri de un grup de oameni, după ce a fost suspectat în mod greșit că a declanșat mai multe incendii în regiunea Kabyle din Algeria.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 16.08.2021, 13:21

Voluntar implicat în stingerea incendiilor din Algeria, ucis de mulțime după ce a fost acuzat pe nedrept că el ar fi pus focul
Voluntar implicat în stingerea incendiilor din Algeria, ucis de mulțime după ce a fost acuzat pe nedrept că el ar fi pus focul - Captura YouTube/Facebook

Incendiile au izbucnit în regiunea muntoasă berberă a țării. Un total de 47 de civili și 28 de soldați au murit în flăcări care au cuprins plantațiile de măslini. Ben Ismail călătorise de fapt în zonă pentru a da o mână de ajutor în stingerea flăcărilor, când a fost acuzat pe nedrept că a declanșat mai multe incendii și a fost atacat de o mulțime, a anunțat șeful poliției judiciare.

Artistul scrisese pe Twitter, înainte de atac, că urma să călătorească mai bine de 300 de kilometri pentru a ajuta la stingerea incendiilor, scrie The Independent.

Tânărul voluntar a fost scos afară dintr-o secție de poliție și ucis

Tânărul de 38 de ani era protejat într-o secție de poliție când mulțimea l-a prins, trăgându-l afară din clădire și atacându-l în Larbaa Nath Irathen, un oraș devastat de flăcări în provincia Tizi-Ouzou.

Pe acelaşi subiect

Potrivit unei declarații emise de un procuror local, mulțimea „l-a târât pe Ben Ismail afară, bătându-l și arzându-l, ceea ce a dus la moartea sa”.

„Ofițerii de poliție care au intervenit pentru a proteja și ajuta victima au fost, de asemenea, răniți”, se arată în declarație.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ofițerul de poliție judiciară, Mohamed Chagor, a explicat că mulțimea era într-o „isterie colectivă” când l-a atacat pe Ben Ismail. Cu toate acestea, polițiștii nu au făcut uz de armă pentru a nu înrăutăți situația, au spus ei.

Polițiștii care au încercat să oprească atacul au fost răniți

Arestările au fost făcute folosind fotografii și filmări ale incidentului. Printre cei arestați se numără un bărbat și trei femei care au fost văzuți cum îl înjunghie pe tânăr înainte să fie ars. 

Ben Ismail a fost înmormântat în orașul său natal Khemis Miliana, situat la vest de capitala kabilică Tizi-Ouzou.

Între timp, organizația pentru drepturile omului Amnesty International a cerut autorităților algeriene să investigheze moartea, pentru a „transmite un mesaj clar că această violență nu va rămâne nepedepsită”.

Președintele algerian a declarat public că suspectează că incendiile au origini criminale

Potrivit oficialului Protecției Civile, colonelul Farouk Achour, majoritatea incendiilor „nu mai reprezintă un pericol pentru rezidenți”, a raportat agenția de știri APS.

El a explicat că peste 74 dintre incendii au fost stinse în ultimele 24 de ore.

Președintele algerian Abdelmadjid Tebboune a anunțat că autoritățile suspectează că flăcările au origini criminale, iar canicula a contribuit la răspândirea lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Mapamond » ”L-au bătut și l-au aruncat în flăcări”. Voluntar implicat în stingerea incendiilor din Algeria, ucis de mulțime după ce a fost acuzat pe nedrept că el ar fi pus focul