Antena Meniu Search
x

Foto Lecţii despre valoarea banului de la un constructor devenit milionar peste noapte. Ce a făcut bărbatul, tată a 3 copii, pentru comunitatea sa din UK

Steve, un englez care lucrează în domeniul construcţiilor, a devenit peste noapte milionar, după ce a câştigat în 2019 marele premiu la extragerea loto EuroMillions. Dar pe principiul că "Dumnezeu îţi dă, dar nu îţi pune în desagă", bărbatul e decis să nu se lase purtat de mirajul bogăţiei: din cele 105 milioane de lire sterline, acesta a investit o parte din bani şi a donat sume importante instituţiilor locale, dorind să contribuie la dezvoltarea comunităţii. Pentru el, soţie şi cei trei copii, acesta a păstrat o sumă modestă comparativ cu premiul, pentru a-şi cumpăra o casă nouă.

de Redactia Observator

la 22.11.2021, 16:17

Steve Thomson, un englez care a lucrat toată viaţa în domeniul construcţiilor, a devenit milionar peste noapte după ce a câştigat, în 2019, marele premiu la extragerea loto EuroMillions. Bărbatul, poreclit de prieteni "Domnul Raţiune", nu s-a lăsat dus de val şi a investit cu cap o parte din câştigul în valoare de 105 milioane de lire sterline. Astfel, în următorii 20 de ani, cele 30 de milioane de lire sterline le-ar putea aduce lui Steve şi soţiei sale încă 90 de milioane de lire sterline, relatează The Sun.

Bărbatul a rămas modest şi după ce a câştigat marele premiu

Bărbatul, originar din Selsey, West Sussex, s-a ferit cu orice preţ de mirajul bogăţiei care i-a dus la pierzanie pe alţi câştigători ai premiului. Steve a rămas modest chiar şi după ce a intrat în posesia banilor, premiţându-şi un singur lux: a cumpărat într-un final o casă nouă, cu terenuri de tenis și piscină, în valoare de 4,5 milioane de lire sterline. Asta după ce a mai petrecut un an în locuinţa sa veche, alături de soţia Lenka şi cei trei copii ai cuplului. De altfel, Steve a continuat să lucreze pentru a finaliza comenzile restante. Generos, acesta a pus deoparte 200.000 de lire sterline pentru a ajuta comunitatea locală şi a donat 100.000 de lire sterline clubului de cricket in Selsey, West Sussex. În plus, a oferit 50.000 de lire sterline Centrului Medical Selsey, pentru a dota unitatea cu echipamente noi, dar a acordat 50.000 de lire sterline şi şcolii unde învaţă doi dintre fiii săi.

Unul din apropiaţii familiei spune că premiul a pus o presiune imensă pe umerii celor doi. "Să faci faţă unei sume atâât de mari şi să planifici viitorul copiilor tăi şi al generaţiilor următoare este o misiune dificilă. Dar Steve este Domnul Raţiune şi e hotărât să nu ajungă ca Michael Carroll, corupt şi falit". Prietenul lui Steve face referite la un bărbat din Marea Britanie, fost gunoier, care a câştigat în 2002 premiul în valoare de aproape 10 milioane de lire sterline pus în joc de Loteria Naţională. Dar ceea ce pentru mulţi pare a fi un vis devenit realitate nu a funcţionat prea bine pentru englez. Acesta a adoptat un stil de viaţă marcat de orgii şi substanţe interzise, pierzându-şi banii, dar şi soţia. Recent, rămas fără bani, acesta a declarat că s-a întors la muncă şi s-a recăsătorit cu partenera sa de viaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Mapamond » Lecţii despre valoarea banului de la un constructor devenit milionar peste noapte. Ce a făcut bărbatul, tată a 3 copii, pentru comunitatea sa din UK