Antena Meniu Search
x

Medicii au ignorat temerile părinţilor legate de boala reală a copilului. Câteva zile mai târziu, micuţul de nici 2 ani era mort în pătuţ, în Anglia

Un copil mic a murit de sepsis, după ce medicii spitalului au ignorat temerile părinților și au respins în mod repetat simptomele, catalogându-le drept varicelă, potrivit unei anchete. James a fost dus la Spitalul de Copii Sheffield, Anglia, la îndemnul medicului său de familie. Dar, în timpul a două vizite în aceeași zi, doctorii au insistat că avea doar de varicelă – pe care a avut-o cu două săptămâni mai devreme – și i-a prescris o loțiune de musetel. 

de Redactia Observator

la 03.05.2023, 18:51

Câteva zile mai târziu, micuţul de nici 2 ani era mort în pătuţ
Câteva zile mai târziu, micuţul de nici 2 ani era mort în pătuţ - Daily Mail

Starea tânărului nu s-a îmbunătățit acasă și trei zile mai târziu a fost găsit rece și lipsit de viață în pat, la primele ore ale dimineţii, chiar de tatăl său, Daniel Philliskirk. Mama Helen Philliskirk a spus: ''Daniel l-a adus pe James și a țipat. Am sunat la urgenţe şi ne-au sfătuit să începem manevrele de resuscitare. Când au sosit paramedicii eram în șoc. Nu am înţeles ce se întampla. M-am simțit prinsă în capcană pentru că erau atât de mulți oameni în dormitorul nostru. Era ca și cum ai vedea un film. Nu mi s-a părut real''.

Nu s-a putut face nimic pentru a-l salva pe copil. Ancheta a arătat că James s-a simțit rău la creșă și văzut medicul de familie în dimineața următoare. Acesta a fost trimis la spital, dar personalul medical nu a citit un e-mail de la medicul de familie care detaliază preocupările, inclusiv posibilitatea de apariție a scarlatinei. La scurt timp, familia a fost trimisă acasă, dar s-a întors la spital în acea după-amiază, când James avea o temperatură de 38,5 grade Celsius.

Mama a declarat: ''M-am simțit nepoftită. O asistentă a spus cu dispreț - este varicela, nu-i așa? O asistentă i-a dat apoi lui James loțiune de mușețel și ne-a băgat ore întregi într-o cameră. Au făcut să mă simt ca un părinte anxios. Doctorul a avut un răspuns disprețuitor la tot ce am spus – tot ce au spus ei a fost - varicela''. Au fost trimiși acasă din nou, iar părinții băiatului au avut două nopți nedormite îngrijind copilul bolnav.

Medicii nu au vrut să asculte şi l-au tratat superficial pe micuţ

Pe acelaşi subiect

În loc de varicelă, James lupta, de fapt, cu sepsisul cauzat de o infecție severă a pielii cu streptococ de grup A, potrivit noilor informaţii. Medicii nu au reușit să țină seama în mod corespunzător de avertismentele părinților sau să întrebe despre o leziune de la încheietura mâinii, care nu se vindeca, potrivit Daily Mail

Părinţii s-au culcat la un moment dat, fiind epuizaţi, iar când tatăl a mers ca să-şi verifice fiul la 2 dimineața, acesta nu a mai dat niciun semn de viaţă. Mama a declarat ferm că nu i s-a dat niciun sfat cu privire la sepsis înainte de a părăsi spitalul. Incidentul a avut loc în luna mai, anul trecut. 

Juriul a constatat că personalul medical nu a acordat suficientă importanță sesizării de către medicul de familie sau preocupărilor părinților și că James ar fi putut să nu fi murit dacă ar fi fost luate în considerare toate detaliile în mod corespunzător.

De atunci, părinţii au organizat o o strângere de fonduri: ''Nu există cuvinte pentru a descrie cât de mult a însemnat băiețelul nostru pentru noi, cât de multă bucurie ne-a adus nouă și celor din jurul nostru și cum este încă profund iubit de noi toți. Nu vom trece niciodată de moartea lui James, dar nu ar fi sănătos, corect, nici James nu ar dori să continuăm așa cum suntem în prezent, așa că trebuie să încercăm să mergem mai departe într-un fel. Am fost atât de norocoși să-l avem pe James timp de 16 luni și continuăm să fim mândri că suntem părinții lui''.

Dr. Jeff Perring, director medical la Sheffield Children's NHS Foundation Trust, a declarat: ''Aș dori să-mi exprim gândurile bune familiei lui James. Ne pare rău că îngrijirea primită de copil a scăzut sub standardele înalte pe care ni le-am stabilit și pe care familia lui James le aștepta de la noi. Acceptăm pe deplin concluzia juriului. Investigația noastră internă a arătat că au existat deficiențe în îngrijirea lui James și am luat măsuri imediate pentru a rezolva aceste deficiențe''. Juriul a înregistrat cauza morții ca sepsis și infecție cutanată cu streptococ de tip A.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Mapamond » Medicii au ignorat temerile părinţilor legate de boala reală a copilului. Câteva zile mai târziu, micuţul de nici 2 ani era mort în pătuţ, în Anglia