Antena Meniu Search
x

Video Momentul în care o femeie blocată într-o clădire pe jumătate prăbuşită din SUA este salvată. Cinci persoane, de negăsit

O femeie, care s-a ascuns sub canapea o zi întreagă după ce un bloc de 6 etaje din Iowa s-a prăbușit, a fost salvată luni. Oamenii protestează după ce oficialii au anunţat că plănuiesc să demoleze ceea ce a rămas din clădire, deși cinci persoane sunt încă dispărute.

de Redactia Observator

la 31.05.2023, 16:32

Lisa Brooks, în vârstă de 52 de ani, a stat în clădirea prăbuşită pietrificată o zi întreagă, înainte de a-și suna fiica pentru a o anunța că este înăuntru și în viață, au spus autoritățile.

Videoclipul surprins de localnici a arătat o mulțime de oameni rugând o femeie să rămână acolo unde se afla, înainte ca pompierii să sosească pentru a o salva de la etajul al patrulea al clădirii. Vestea bună a fost urmată de proteste, deoarece, marți, în jur de 150 de locuitori s-au adunat la locul prăbușirii, ca protest față de demolarea clădirii instabile, relatează Daily Mail.

Protestatarii aveau pancarte pe care scriau „Găsește-i mai întâi” și „Cine este sub moloz?” Unii au folosit un megafon pentru a striga numele locuitorilor nedescoperiţi. Clădirea avea 53 de chiriași în aproximativ 80 de unităţi, a spus șeful poliției. Cinci persoane erau încă dispărute marți după-amiază, a anunțat primarul Davenport, Mike Matson. Cadavrele a două persoane s-ar putea afla într-un morman de moloz la locul prăbuşirii iniţiale.

Pe acelaşi subiect

Structura de cărămidă și oțel veche de 116 ani, construită ca hotel, fusese folosită mai recent ca bloc de apartamente, iar chiriașilor li s-a permis să rămână chiar dacă cărămizile au început să cadă din clădire. Patricia Brooks a spus că sora ei, Lisa, a încercat să părăsească clădirea, dar s-a repezit înapoi în cada din baie, unde a crezut că se poate adăposti în siguranță. Patricia a vorbit cu sora ei când era evaluată la spital după salvare.

„A fost doar epuizant și un coșmar”, a spus Patricia Brooks, rezidentă din Chicago, despre perioada de dinaintea salvarii Lisei. Familia a implorat poliția și oficialii orașului să o găsească pe Lisa în apartament începând de duminică, a spus fiica ei, Porshia Brooks.

„Se presupune că au făcut o verificare și au spus că nu au găsit pe nimeni. Încearcă să dărâme clădirea fără să facă o verificare adecvată”, a spus Porshia. După prăbușirea parțială, autorităţile au anunțat planurile de a începe demolarea clădirii încă de marți dimineața, dar aceasta a fost amânată după salvarea Lisei.

Pompierilor le este dificil să pătrundă în clădirea care s-ar putea prăbuşi în totalitate în orice moment.

Salvarea femeii i-a determinat pe oficiali să vadă dacă ar putea intra în siguranță și să se asigure că alții nu sunt înăuntru, dar acest lucru este extrem de dificil când clădirea s-ar putea prăbuși în orice moment, au spus aceștia. „Acesta ar putea fi un loc de odihnă pentru unii dintre cei negăsiţi”, a spus primarul.

Comunitatea încearcă să determine cum să recupereze ceea ce a rămâne din clădire, păstrând în același timp demnitatea oamenilor care ar fi putut fi uciși, a spus el.

O rudă a unuia dintre dispăruți a pledat la o conferință de presă ca oamenii să înțeleagă că autoritățile vor să controleze demolarea fără a arunca mai mult material pe dărâmături. „Îmi rog comunitatea noastră să lase orașul să-și facă treaba”, a spus femeia, adăugând că ruda ei nu și-ar dori să mai pună vieți în pericol.

Clădirea veche de 113 ani a fost aprobată pentru locuire deşi începea să se dezintegreze

Un inginer structural spune că ar trebui evitate căutările în apropierea resturilor, deoarece mai multe părţi s-ar putea prăbuși, iar oficialii iau în considerare această evaluare înainte de a căuta din nou în interior. Primarul a spus că îndepărtarea resturilor care sprijină restul clădirii ar putea cauza o prăbușire continuă.

„Suntem foarte înțelegători cu posibilitatea ca încă doi oameni să rămână înăuntru”, a spus primarul cu lacrimi în ochii.

Nu este clar ce a cauzat prăbușirea care a lăsat o gaură deschisă în mijlocul clădirii. Construită în 1907, structura din cărămidă, oțel și beton a fost renovată într-o clădire rezidențială și comercială cu utilizare mixtă. Se lucra la exterior în momentul prăbușirii. Pompierii a declarat marți că proprietarul a angajat și un inginer structural care a stabilit că clădirea este suficient de sigură pentru a rămâne ocupată în timpul reparațiilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Mapamond » Momentul în care o femeie blocată într-o clădire pe jumătate prăbuşită din SUA este salvată. Cinci persoane, de negăsit