Antena Meniu Search
x

O adolescentă s-a prefăcut că este moartă pentru a scăpa de ucigaşul prietenei sale. Bărbatul i-a înjunghiat colega, apoi a încercat să o stranguleze şi pe ea, in Ohio

Presa străină prezintă un caz şocant petrecut în 2000: o tânără a fost nevoită să se prefacă moartă, pentru a scăpa cu viaţă din mâinile unui bărbat care îi omorâse cea mai bună prietenă.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 18.10.2021, 12:36

Brandi Hicks a fost nevoită să joace apeleze la această tactică pentru a scăpa de un bărbat care încerca să îi pună capăt zilelor, aruncând-o de pe un pod, asta după ce înainte asistase la uciderea celei mai bune prietene care a fost aproape decapitată într-un atac îngrozitor, scrie Daily Star.

Cele două colege, Elizabeth Reiser, în vârstă de 17 ani şi Brandi Hicks, cu un an mai mare şi-au dorit să petreacă împreună o seară în oraş pentru a sărbători trecerea examenelor finale de la liceu, moment în care au fost abordate de un bărbat care le-a implorat să îl ducă acasă, motiv pentru care le-a şi oferit 20 de dolari pentru a se putea urca în maşina uneia dintre fete. "Omul acela a vorbit o bună bucată de timp cu Liz şi Brandi. Liz a simţit că ceva nu este în regulă, dar Brandi a considerat că fiind amândouă nu ar putea să se întâmple ceva", a povestit Becki Reiser, mama uneia dintre fete.

Obligată să asiste la uciderea celei mai bune prietene

În cele din urmă, fetele au hotărât să îl ajute pe bărbat şi i-au cerut detalii despre locul unde ar fi trebuit să îl lase. Însă brusc comportamentul omului s-a schimbat, iar vorbele lui au început să capete alt sens. Cele două prietene au oprit maşina şi l-au rugat pe bărbat să coboare, moment în care acesta a scos un cuţit şi l-a îndreptat spre acestea, obligând-o pe cea care se afla la volan să continue să conducă, spunându-i că trebuie să ajungă pe un câmp aflat la marginea oraşului.

Pe acelaşi subiect

Ajunşi la locul indicat, agresorul i-a legat fetei mâinile de volan cu şireturile de la pantofi şi a tras-o din maşină pe Liz, prietena acesteia, pe care a dus-o în câmp. Fiind imobilizată, Brandi nu a putut face altceva decât să aştepte. În tot acest timp, prietena ei era ucisă cu sânge rece, fiind înjunghiată de mai multe ori, până ce aproape a fost decapitată. Lovituri de cuţit i-au fost aplicate şi în spate, dar şi la nivelul feţei.

Lăsându-şi victima într-o baltă de sânge, bărbatul s-a întors la tânăra care era încă în maşină, a dezlegat-o şi a condus-o la locul crimei, unde a fost forţată să asiste la ultimele momente din viaţa celei mai bune prietene. Întorşi la maşină, criminalul a folosit o pereche de şosete pentru a şterge urmele de amprente de pe volan şi a dus-o pe fată în aproperea unei linii de cale ferată din apropierea râului Tuscarawas din New Philadelphia. 

Aici, tânăra de 18 ani a fost abuzată sexual în mod repetat, iar apoi agresorul a încercat să o stranguleze cu şireturile pe care mai devreme le folosise pentru a-i lega mâinile. Acesta a încercat de trei ori să o lase fără aer, după care a crezut că tânăra a murit. Cu toate acestea, fata şi-a recăpatat ca prin minune cunoştinţa, considerând că singurul mod prin care poate scăpa este să se prefacă moartă.

Deşi credea că fata a murit, bărbatul a continuat să o stranguleze, iar apoi a încercat să îi împingă trupul într-o prăpastie. Fata a plonjat în apa râului de sub calea ferată, unde a rămas plutind. Fără a face o mişcare care să arate agresorului că este încă în viaţă, Brandi a rămas acolo până când bărbatul a plecat. Imediat după ce acesta a părăsit zona, cu ultimele puteri fata a reuşit să se ridice şi să meargă pe strada principală acolo unde a cerut ajutorul unui şofer.

Criminalul, condamnat în acest caz la 96 de ani de închisoare

Ea a fost dusă de urgenţă la spital, unde i s-au acordat îngrijiri medicale, fiind apoi audiată de oamenii legii cărora le-a povestit toate ororile la care ea şi prietena ei au fost supuse. În timpul audierilor de a doua zi, o femeia a sunat la biroul şefului local unde a spus că fiul ei a fost implicat într-o crimă pe care a comis-o cu o seară înainte. Femeia a oferit detaliile pe care le aflase de la ginerele ei, ceea ce l-a descris întocmai pe cel suspectat.

Un tânăr de 27 de ani, pe numele lui Matthew Vaca şi-a luat cumnatul şi l-a dus la locul tragediei, acolo unde a mărturisit oribila crimă. Tânărul era cunoscut în evidenţele poliţiştilor, fiind şi în trecut suspectat de ameninţarea cu moartea, furt şi fals în documente. Judecătorii l-au condamnat la 96 de ani de închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Mapamond » O adolescentă s-a prefăcut că este moartă pentru a scăpa de ucigaşul prietenei sale. Bărbatul i-a înjunghiat colega, apoi a încercat să o stranguleze şi pe ea, in Ohio