Antena Meniu Search
x

O fetiță de 6 ani și-a salvat mama bolnavă de inimă, după ce a folosit asistentul virtual Alexa ca să sune după ajutor: "Sunt atât de mândră de ea"

O mămică din Scoția, care avea probleme cu inima, a povestit cum fiica ei de șase ani i-a salvat viața, după ce aceasta i-a cerut asistentului virtual Alexa să sune după ajutor.

de Redactia Observator

la 03.07.2023, 21:57

O fetiță de 6 ani și-a salvat mama bolnavă de inimă, după ce a folosit asistentul virtual Alexa ca să sune după ajutor
O fetiță de 6 ani și-a salvat mama bolnavă de inimă, după ce a folosit asistentul virtual Alexa ca să sune după ajutor - EMMA ANDERSON

Emma Anderson, din Robroyston din Glasgow, avea 15 ani când a fost diagnosticată cu cardiomiopatie hipertrofică. De la o vârstă fragedă, fiica ei, Darcey, știa că mama ei are o „durere la inimă” și că putea chema ajutorul cu Alexa. Acum, Darcey a folosit-o pe Alexa de două ori pentru a trage un semnal de alarmă când mama ei, în vârstă de 27 de ani, nu se simțea bine, potrivit BBC.

Am configurat Alexa astfel încât, dacă leșineam sau mă simțeam rău, tot ce trebuia să facă ea era să spună „Alexa, sună după ajutor”, iar asta o suna pe mama mea care locuiește după colț. Chiar a chemat o ambulanță singură. Sunt atât de mândră de ea”, a spus Emma Anderson.

Practic, înseamnă că mușchiul din jurul inimii începe să crească prea gros”, a povestit Emma despre boala ei. 

Femeia are o nouă viață de când a reușit să facă transplantul

Pe acelaşi subiect

În mare parte gestionată de medicamente de-a lungul vieții, i s-a spus la un control de rutină că are nevoie urgentă de un transplant de inimă care să-i salveze vieți.

 „M-am dus la controlul de rutină și mi s-a spus că s-a înrăutățit foarte tare și că nu mai puteam aștepta, trebuna să fiu pus pe o listă urgentă pentru că, practic, dacă părăsesc spital, nu mai aveam mult timp. Am ajuns să folosesc o pompă cu balon aortic care mi-a făcut inima să bată pentru mine până când sperăm să facem un transplant. Și apoi, am primit un apel care ne spunea că era disponibilă o inimă de donator”, a povestit femeia. 

Emma a făcut transplantul în aprilie 2022 la spitalul NHS Golden Jubilee din Clydebank. Când a fost diagnosticată pentru prima dată, i s-a implantat un defibrilator intern în piept, care a „declanșat” de trei ori anul trecut. Ea a spus că transplantul de inimă i-a schimbat viața și că a reușit să se căsătorească cu partenerul ei, Conner, în iulie anul trecut.

 „De la transplant, am o viață complet nouă acum”, a spus femeia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » O fetiță de 6 ani și-a salvat mama bolnavă de inimă, după ce a folosit asistentul virtual Alexa ca să sune după ajutor: "Sunt atât de mândră de ea"