Antena Meniu Search
x

Video "Drama unei familii, speranţă pentru alți părinți". O fetiță de 6 ani din Vaslui a salvat două vieți, după moarte

Drama unei familii s-a transformat în speranţa la o viaţă mai bună pentru doi copii care aveau nevoie de transplant renal şi unul care era pe lista de aşteptare pentru transplant de ficat. Asta după ce părinţii unei fetiţe de 6 ani din Vaslui au fost de acord să-i doneze organele. Copila a fost grav accidentată marţi, la periferia Vasluiului, de un şofer care a părăsit mai apoi locul accidentului. 

de Redactia Observator

la 24.06.2023, 12:04

Vezi și

Accidentul tragic a avut loc în cursul zilei de marţi, când fetiţa de 6 ani care se plimba cu trotineta a fost lovită violent de tănăr de 24 de ani. Care a şi fost arestat pentru 30 de zile.

Martor: Prima dată am văzut copiii că se uitau încolo, când m-am uitat în jos era întinsă aici pe trotuar. Am strigat la mama să sune la salvare, am dat să fug să văd maşina, nu am mai apucat.

Echipajele de la Ambulanţă au reuşit să o resusciteze, iar victima a fost dusă cu elicopterul de la Vaslui la spitalul pentru copii din Iaşi. Momentul în care fetița pe trotinetă e spulberată de maşină

72 de ore au încercat medicii să o salveze de copilă

Pe acelaşi subiect

72 de ore au încercat medicii să o salveze de copilă, dar leziunile cranio cerebrale deosebit de grave suferite i-au obligat să declare decesul fetei. Părinții acesteia au hotărât să-i doneze organele către cazuri care aveau nevoie disperată.

Alina Belu, managerul Spitalului de Copii ,,Sf.Maria" din Iaşi: A fost comunicată familiei varianta de prelevare de organe. Familia a acceptat acest lucru şi până în ora 4.00 au fost recoltaţi rinichii şi ficatul pentru primitorii donatori. Adică drama unei familii s-a transformat într-o speranţă pentru celelate familii.

Dr. Raluca Neagu Movilă: Din lipsă de primitori pediatrici, pentru faptul că la Iaşi nu se face transplant la copii, organele au fost trimise la Bucureşti şi transplantul urmează să se efectueze în cursul zilei de astăzi.

Prelevările la copii atât de mici sunt foarte rare. Vârsta cea mai fragedă a unui donator la Iaşi a fost de 2 ani, iar în România de 9 luni, prelevare făcută la Cluj Napoca. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » "Drama unei familii, speranţă pentru alți părinți". O fetiță de 6 ani din Vaslui a salvat două vieți, după moarte