Antena Meniu Search
x

Galerie foto O mamă a murit în braţele fiului său, după ce s-a prăbuşit brusc în casă. Femeia aştepta de 2 ore la telefon pentru o programare la medic, în Anglia

Durere de neînchipuit pentru o întreagă familie, după ce o mamă a doi copii a murit tragic în braţele fiului ei. S-a prăbuşit brusc pe podea, în casă, în timp ce aştepta de două ore la telefon pentru a obţine o programare la medic.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 26.09.2021, 14:55

Rudele devastate spun că Helena Maffei, în vârstă de 55 de ani, încerca să obţină o programare la medic pentru că avea dificultăţi de respiraţie. Nu a mai apucat. S-a prăbuşit în casa familiei din Kidderminster şi şi-a dat ultima suflate în braţele fiului ei de 28 de ani.

Fiica femeii: "Mama mea şi-a pus toată încrederea în medici, dar se pare că nu există nicio urgenţă pentru ei"

Paramedicii au ajuns de urgenţă la faţa locului joi, dar în ciuda tututor eforturilor depuse nu au reuşit să o salveze. Fiica Helenei, Gaetana Maffei, a spus că mama ei se simţea rău şi avea nevoie de un consult medical. Sunase la Church Street Surgery cu speranţa că va fi programată la un medic, dar după două ore de aşteptare mama s-a prăbuşit fără viaţă în casă.

„Mama avea nişte nelinişti cu privire la sănătatea ei şi încerca să facă rost de o programare la doctor; simţea că nu mai poate respira, că rămâne fără suflare. A aşteptat la telefon de şa 8.30 până la 10.15, sperând că va primi un răspuns pozitiv. La un momentdat i s-a descărcat telefonul şi a fost nevoită să-l conecteze la priză, să sune din nou şi să stea din nou la coadă. În momentul în care a căzut fără viaţă pe podea, dispecerul îi spunea că un doctor ar putea să o sune înapoi la ora 11.30. Fratele meu, Giuseppe, a sunat la ambulanţă în timp ce îi acorda primul ajutor.Când au juns medicii i-au acordat şi ei RCP, dar era prea târziu. Mama mea şi-a pus toată încrederea în medici, dar se pare că nu există nicio urgenţă pentru ei. Medicul de familie te-a pus în aşteptare atât de mult încât e inutil. Aştepţi şi aştepţi şi aştepţi în telefon pentru a te putea ajuta cineva. Dar pentru tine mamă a fost prea târziu”, a declarat Gaetana, în vârstă de 30 de ani.

Pe acelaşi subiect

Femeia era cunoscută în comunitate pentru afacerea de familie pe care o conducea de mai bine de 35 de ani alături de soţul ei Tony, Continental Bakery, relatează The Sun.

"Era lipiciul care ţinea familia unită. Pur şi simplu nu ştim ce o să ne facem acum fără ea. Mama şi tata au făcut totul împreună şi erau încă atât de îndrăgostiţi, se ţineau de mână şi erau romantici. Era iubită, toată lumea o iubea şi treceau să o salute de fiecare dată când o vedeau la magazin. Mama a fost atât de bună şi avea un suflet imens. La câteva minute după ce făceai cunoştinţă cu ea deja aveai impresia că o cunoşti de ani de zile, iar până plecai din restaurantul nostru şi ea ajungea să ştie totul despre tine. Kidderminster a pierdut o inimă de aur", a adăugat Gaetana, menţionând că mama ei era "inima" oraşului Kidderminster. 

Vorbind în numele cabinetului de medicină generală, un purtător de cuvânt de la Wyre Forest Health Partnership a spus că instituţia a lucrat din greu în toată pandemia pentru a oferi un serviciu accesibil: „Așa cum este obișnuit în practica generală, nu comentăm cazurile individuale ale pacienților, cu toate acestea vom vorbi întotdeauna cu pacienții, familiile sau reprezentanții lor și vom investiga cu ei, acolo unde există îngrijorări sau reclamații. Gândurile noastre sunt cu familia în acest moment dificil. Am muncit din greu pe tot parcursul pandemiei pentru a oferi un serviciu accesibil pacienților noștri și am văzut pacienți față în față în tot acest timp. Am recrutat personal suplimentar de la recepție la bloc operator, oferind şi o varietate de moduri în care oamenii să ne contacteze pentru ajutor. În acest moment, la nivel naţional, dispecerii sunt suprasolicitaţi, motiv pentru care pacienţii care au o urgenţă medicală care le poate pune viaţa în pericol sunt rugaţi să sune la numărul unic de urgenţă. Odată cu venirea temperaturilor rece îi îndemnăm pe toţi care sunt predispuşi la gripe şi răceli să se imunizeze cu a treia doză de vaccin anti-Covid pentru a se proteja în această iarnă dificilă".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » O mamă a murit în braţele fiului său, după ce s-a prăbuşit brusc în casă. Femeia aştepta de 2 ore la telefon pentru o programare la medic, în Anglia