Antena Meniu Search
x

Galerie foto O mamă căreia medicii i-au spus că oboseala ei e doar depresie postnatală a aflat că mai are câteva luni de trăit. Cu ce boală a fost diagnosticată

O mamă din Australia de Vest, căreia medicii i-au spus că oboseala este doar o lipsă de fier şi depresie postnatală, a aflat că mai are doar câteva luni de trăit.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 02.05.2022, 13:46

Chanelle Moles, în vârstă de 34 de ani, suferea de o oboseală cruntă, insuportabilă, după ce şi-a adus pe lume al doilea copil, în 2019. Simţea că nu mai poate duce la capăt nici activităţile zilnice, uşoare, dorindu-şi constant doar să stea în pat şi să doarmă, să se odihnească.

În ciuda îngrijorărilor ei, medicii de familie i-au spus că are un dezechilibru hormonal post-natal şi cel mai probabil o lipsă de fier, niciuna din ele nefiind o afecţiune gravă.

Tânăra, stabilită în Fremantle, Australia de Vest, a încercat să ignore simptomele care deveneau din ce în ce mai serioase, crezând că oboseala este „normală” pentru o proaspătă mămică. A urmat un regim alimentar sănătos şi a început să facă exerciţii fizice pentru a încerca să-şi „vindece” oboseala, dar în momentul în care s-a prăbuşit epuizată în pat după o simplă plimbare şi-a dat seama că nu poate fi doar atât şi că are nevoie de un consult medical mult mai avansat.

Tumoare la ficat în stadiu terminal

Pe acelaşi subiect

Şi-a rugat medicul să îi facă mai multe analize de sânge, care au arătat că avea un nivel scăzut de fier şi anemie. Totuşi, după ce a făcut şi o colonoscopie în octombrie 2020, dezastrul s-a abătut asupra familiei. Medicii i-au spus că are o tumoare de dimensiuni mari la colon.

Analizele ulterior au arătat că tumoarea se răspândise la ficat şi că era deja în stadiul 4 sau terminal.

„Niciodată în visele mele cele mai sălbatice nu m-aș fi putut gândi că în cinci ani de la devenirea unei mame mi se va spune că nu mai am mult de trăit. În fiecare zi în care mă trezesc, mi-aș dori să mă pot «trezi» din acest coșmar și să văd că totul a fost doar un vis. Din păcate nu este, aceasta este realitatea mea și realitatea pentru copiii mei frumoși și soțul meu. Nu vreau să-i părăsesc, nu încă. Iubesc viața și fac tot ce pot pentru a lupta pentru a mea”, a spus femeia, potrivit The Sun.

Chirurgii au fost forțați să o opereze cât mai repede, deoarece tumora era atât de agresivă încât au fost nevoiţi să o îndepăteze cu tot cu petele de pe ficat. A trecut apoi prin 13 luni de chimioterapie, până în momentul în care corpul ei a început într-un final să lupte împotriva bolii şi să răspundă tratamentului. A trecut apoi la un tip de radioterapie numit CyberKnife, care a avut succes inițial, fiind declarată în remisie.

O ultimă speranţă

Totuşi, o lună mai târziu a aflat că boala a revenit. Cancerul se răspândise din nou, de această dată la ovare, abdomen, ganglioni limfatici, diafragmă, plămâni şi din nou la ficat.

Medicii i-au dat între șase și 18 luni de trăit, prietenii și familia ei încercând acum să strângă bani pentru tratament specializat în SUA. Au strâns peste 195.000 de dolari australieni pentru tratamentul din Houston şi speră că finalul va fi unul fericit pentru Chanelle şi că va putea să-şi vadă copiii crescând.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Mapamond » O mamă căreia medicii i-au spus că oboseala ei e doar depresie postnatală a aflat că mai are câteva luni de trăit. Cu ce boală a fost diagnosticată