Antena Meniu Search
x

O mamă din SUA a câştigat un proces împotriva McDonald’s după ce fiica sa de 4 ani a suferit arsuri de gradul al 2-lea pe picior

O mamă a câștigat o bătălie juridică cu McDonald's după ce fiica ei a suferit arsuri de gradul doi din cauza unei bucăţi de pui fierbinţi. Mâncarea se estimează că avea peste 93 de grade Celsius şi că i-a provocat dureri și arsuri grave fetiţei de 4 ani pe picior.

de Redactia Observator

la 13.05.2023, 17:54

- Shutterstock

Philana Holmes le-a spus juraților că fiica ei în vârstă de 4 ani a suferit arsuri în partea superioară a coapsei după ce o bucată de pui fierbinte a căzut pe piciorul ei.

Ea l-a adus în instanţă pe proprietarul francizei de unde a cumpărat mâncarea din Florida de Sud, din cauza neglijenței angajaţilor. Ea a mai susținut că gigantul fast-food nu a reușit să avertizeze clienții despre temperatura „periculoasă” a alimentelor. Cu toate acestea, avocații McDonald's au susținut că bucăţile de pui trebuie să fie fierbinți pentru a evita riscurile unei infectări cu salmonella, potrivit Sky News.

Jurații l-au considerat pe titularul francizei răspunzător pentru neglijență și neavertizarea clienților cu privire la riscul alimentelor fierbinți. De asemenea, ei au considerat că McDonald's SUA este răspunzător pentru că nu a furnizat instrucțiuni pentru manipularea în siguranță a alimentelor.

Jurații au considerat că McDonald's este răspunzător pentru incindent

Pe acelaşi subiect

McDonald's SUA nu au considerat că au fost neglijenţi, iar juriul a respins argumentul lor potrivit căruia produsul ar fi fost defect. Un alt juriu va decide acum cât vor plăti copilului și mamei ei McDonald's SUA și proprietarul francizei.

Un purtător de cuvânt al francizei a spus că a fost „profund dezamăgit” de verdict. „Faptele arată că restaurantul nostru din Tamarac, Florida, a respectat într-adevăr acele protocoale atunci când a gătit și a servit acest Happy Meal”, declarat proprietarul fast-food-ului.

Philana Holmes a spus instanței că a cumpărat Happy Meals pentru fiul și fiica ei de la un McDonald's din Tamarac, lângă Fort Lauderdale, apoi le-a înmânat mâncarea copiilor ei, care se aflau pe bancheta din spate. După ce au plecat, fiica ei, care are autism, a început să țipe. Ea a tras pe marginea drumului și a văzut arsura de pe piciorul fetei, pe care a fotografiat-o.

Ambele părți au fost de acord că bucata de pui a cauzat arsurile, cu toate acestea, avocații familiei au susținut că temperatura era peste 93C, în timp ce avocații McDonald's au susținut că era de 71 de grade Celsiuc.

Alte cazuri asemănătoare

Situaţia a avut asemănări cu infamul caz McDonald's „Hot Coffee”, când o femeie din New Mexico a dat în judecată compania cu succes după ce a suferit arsuri când o cafea i s-a vărsat în poală. Stella Liebeck, în vârstă de 81 de ani, a primit inițial despăgubiri de 2,7 milioane de dolari, dar ulterior a fost redusă la 480.000 de dolari.

Un britanic a dat în judecată McDonald's în 1995 pentru plăcintele sale cu mere, după ce a suferit arsuri când o parte din conținutul acestora s-a vărsat pe braț. A primit 750 de lire sterline.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Mapamond » O mamă din SUA a câştigat un proces împotriva McDonald’s după ce fiica sa de 4 ani a suferit arsuri de gradul al 2-lea pe picior