Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto O mamă încă îşi alăptează cei doi băieţi de 5 şi 6 ani şi crede că asta i-a făcut mai apropiaţi. Nu plănuieşte să se oprească curând: "Atunci când o să aibă 10 ani"

O mamă a doi copii încă îşi alăptează cei doi băieţi de 5 şi 6 ani şi spune că acest lucru le-a consolidat legătura şi i-a făcut să fie „mai apropiaţi”.

de Larisa Andreescu

la 21.10.2021 , 15:10

Sheryl Wynne, în vârstă de 39 de ani, din Wakefield, Anglia, spune că va continua să alăpteze copiii până când ei vor decide să renunţe singuri la laptele matern. Ea susține că este complet normal să-i alăpteze pe Riley, de șase ani, și pe Mylo, de cinci ani, înainte de școală, seara și pe tot parcursul nopții.

Mama spune că alăptarea este „instrumentul suprem pentru părinți”, care îi ajută să-i calmeze pe copii atunci când sunt supărați sau bolnavi. Deși este mândră de abilitățile sale de părinte, Sheryl, care lucrează ca profesor hipnobirthing și doula, recunoaște că a primit comentarii negative de la membrii familiei cu privire la decizia sa.

Rudele şi apropiaţii nu înţeleg de nu încetează să-şi mai alăpteze copiii

Articolul continuă după reclamă

Ea susține că unii oameni se întreabă dacă „modul în care se comportă copiii ei” are legătură cu faptul că sunt încă alăptați. Dar ea le răspunde de fiecare dată cu nonşalanţă: „aşa sunt copiii”. Lăsând comentariile răutăcioase, femeia crede că va continua să-şi alăpteze ambii băieţi până când Riley va împlini 10 ani.

Pe acelaşi subiect

„Mă gândesc tot timpul la momentul în care mă voi opri. Nu mi s-a părut niciodată corect să încheiem acest proces într-un mod inutil. Este ceea ce cer şi este normal din punct de vedere biologic, chiar dacă nu e tocmai obişnuită societatea cu asta. Am început să vorbesc cu Riley când avea trei ani despre momentul în care vom înceta alăptarea, iar Riley a spus că atunci când o să aibă 10 ani. Alegerea nu este doar a mea, este o relație pentru că este ceva ce facem împreună. Nu este ca și cum nu am de ales, de multe ori ei îmi cer asta şi le spun că nu se poate atunci”, a spus Sheryl.

Mama este sigură că datorită alăptării şi-a consolidat şi o relaţie foarte bună cu băieţii ei, devenind foarte apropiaţi: „Face parte din relaţia noastră şi asta este principalul motiv pentru care continui să-i alăptez”

Sheryl spune că o mulțime de prieteni și oameni pe care îi cunoaște au întrebat-o dacă n-ar trebui să înceteze să facă asta, dar este fericită să ia propriile decizii parentale fără influența altcuiva.

„Oamenii cred că sunt experți în copiii altor persoane, dar nu o fac orbeşte, chiar dacă îmi urmez instinctele în multe feluri. Riley și Mylo preiau opiniile oamenilor. Cel mai mare nu mi-ar cere să-l alăptez când suntem afară pentru că ştie că vor vedea şi alţi oameni, dar îmi cere când suntem cu uşile închise. În schimb, cel mai mic este încrezător în el. Înainte ca Mylo să intre la grădiniță, el cerea dimineață lapte în parc, la locul de joacă pentru copii. Mă trăgea de mână până la bancă şi acolo trebuia să-mi fac puţin curaj. Am vrut să-i spun că nu o facem acolo pentru că oamenii ne puteau vedea, dar nu am vrut să-i transmit anxietățile mele”, a adăugat mama.

După trauma nașterii, Sheryl susține că alăptarea a ajutat-o ​​să-și revină. Deși la început s-a străduit să-l alăpteze pe Riley, în cele din urmă şi-a dat seama cum să se descurce. Apoi, când s-a născut Mylo, a fost hotărâtă să continue alăptarea. Îi hrănea în tandem pe băieţi până când au crescut prea mult pentru a putea fi hrăniţi în acelaşi timp.

„Alăptarea m-a ajutat să mențin această conexiune și mă gândeam să alăptez în tandem. Mi se părea magic şi încurajator să pot face asta cu doi copii în acelaşi timp. Am avut o naștere traumatică și din cauza acestei experiențe m-am simțit ca un eșec. Am simțit că nu am făcut nimic bine așa că am avut nevoie de relația asta cu ei pentru a reuși să-mi revin. Abia când am început să-l alăptez pe Riley mi-am dat seama despre ce este vorba. A fost mult mai greu decât credeam”, continuă femeia, potrivit Mirror.

Acum, ea speră că poate ajuta la disiparea unora dintre miturile legate de alăptarea pe termen natural, o practică de alăptare care are loc până când copilul decide singur să fie înţărcat.

"Nu simt că am luat vreodată decizia de a alăpta. Este ceea ce mi-am imaginat întotdeauna făcând și mi s-a părut destul de natural. Îmi amintesc că mă jucam cu păpușile când eram mici și mă prefăceam că le alăptam pentru că am crezut că asta faci și de acolo vine laptele. Asta am vrut să fac. A fost o experiență foarte plăcută pentru toți trei să facem asta împreună. Riley întindea mâna și îl mângâia pe Mylo sau îl ținea de mână și așa simțeam că ar trebui să fie și eram mult mai încrezătoare în propriul corp”, a conchis Sheryl.

Larisa Andreescu Like

Larisa Elena Andreescu face parte din echipa Observator de peste 7 ani şi este în prezent Editor de Content pentru site-ul observatornews.ro.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Mapamond » O mamă încă îşi alăptează cei doi băieţi de 5 şi 6 ani şi crede că asta i-a făcut mai apropiaţi. Nu plănuieşte să se oprească curând: "Atunci când o să aibă 10 ani"