Antena Meniu Search
x

O tânără de 21 de ani a primit un diagnostic teribil, după ce s-a dus la medic cu tulburări de vedere „Viața mea a fost dată peste cap”

O tânără de 21 de ani a primit un diagnostic teribil, după ce a ajuns la medic cu tulburări de vedere. Ellie Musgrove a aflat că are tumoare pe creier.

de Monica Palade

la 28.06.2022, 10:55

Acum tânăra este în proces de recuperare, după ce a trecut deja printr-o operaţie de urgență la Spitalul Regal Salford pentru a elibera o acumulare de lichid din jurul creierului ei.

A descoperit o tumoare la un control la ochi

Simptomele lui Ellie au apărut la scurt timp după ce a împlinit 21 de ani în luna ianuarie, când a început să aibă dureri de cap, alături de cele de gât. „Am avut și vedere încețoșată și dublă, pete negre și am început să aud zgomote pulsate ca de bătăi ale inimii. Durerile mele de cap și durerile de gât păreau să fie mai agravate dimineața și seara, dar nu dispăreau nici pe parcursul zilei. Medicul meu de familie a bănuit că am o infecție la ureche și mi-a prescris antibiotice și ibuprofen, dar simptomele nu s-au îmbunătățit. Am decis să fac o programare la oftalmolog”, a povestit tânăra.

„La acel moment, Ellie şi-a făcut o programare când nu a mai putut suporta durerile. Am observat că avea nevii optici umflaţi la ambii ochi şi acest lucru şi simptomele lui Ellie au indicat că ceva nu era în regulă. A fost necesară o intervenție medicală urgentă, așa că am trimis-o imediat pe Ellie la Spitalul Regal de Oftalmologie din Manchester.”, a declarat medicul Aqeel Mahmood.

Pe acelaşi subiect

După numeroase scanări și teste în acea zi, Ellie, din Crumpsall, a fost transferată cu ambulanța la departamentul de neurologie de la Salford Royal Hospital. Ea a fost diagnosticată cu hidrocefalie – o acumulare de lichid în adâncul creierului – cauzată de o tumoare pe creier și a necesitat o intervenție chirurgicală de urgență pentru a drena lichidul.

„Am trecut de la testarea ochilor la ora 11 la o intervenție chirurgicală de urgență pe creier până la 23:30 în aceeași zi. O scanare RMN în ziua următoare a confirmat că aveam o tumoare benignă pe creier între glanda pineală și pituitară, care bloca fluxul de lichid în jurul creierului meu. Am fost diagnosticată şi cu boala Addison. Tumoarea îmi afectează glanda pituitară, ceea ce este o lovitură devastatoare deoarece va trebui să iau hidrocortizon pentru tot restul vieții.

Mă recuperez încet, dar sigur și acum voi avea scanări RMN regulate pentru a monitoriza tumora. Neurochirurgii cred că este o tumoră cu creștere lentă, pe care o dezvoltă doar 1% dintre oameni, așa că sper că nu voi avea nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a o îndepărta în curând. E posibil să am nevoie de o intervenție chirurgicală suplimentară dacă lichidul se acumulează din nou, dar cel puțin știu care sunt simptomele acum.

Viața mea a fost dată peste cap, dar eu şi familia mea îi voi fi pentru totdeauna recunoscători lui Aqeel și echipei Specsavers. Dacă nu ar fi fost ei, nu aș fi aici astăzi, mi-au salvat viața. De asemenea, aș vrea să mulțumesc din toată inima echipelor medicale de la spitalele Manchester Royal și Salford Royal - au avut grijă de mine atât de bine și au fost atât de grijulii”, a mărturisit Ellie Musgrove.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » O tânără de 21 de ani a primit un diagnostic teribil, după ce s-a dus la medic cu tulburări de vedere „Viața mea a fost dată peste cap”