Antena Meniu Search
x

Galerie foto O tânără de 25 de ani a murit la câteva ore după ce s-a plâns de dureri cumplite de cap, în Anglia: "Avea lumea la picioarele ei; o tragedie de nedescris"

Tragedie cumplită, după ce fiica în vârstă de 25 de ani a regretatului sociolog, activist şi politician Michael Young din Dartington a murit la doar câteva ore după ce s-a plâns de o durere severă de cap.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 04.09.2021, 18:23

Gaia Young a fost dusă de urgenţă la Spitalul University College din Londra cu vărsături acute pe 20 iulie, dar a fost declarată în moarte cerebrală doar 16 ore mai târziu. O anchetă a spitalului a fost deschisă pentru a se stabili care au fost circumstanţele exacte ale producerii tragediei.

Decesul tinerei este considerat unul inexplicabil; spitalul a deschis o anchetă

Moartea ei este tratată în prezent ca inexplicabilă după ce o primă autopsie a declarat că datele sunt neconcludente, însă spitalul a declarat că a fost deschisă o anchetă internă pentru a se stabili care au fost circumstanţele exacte ale producerii tragediei. Familia caută dreptatea şi cere răspunsuri cu privire la modul în care starea ei s-ar fi putut deteriora atât de repede.

Absolventa de istorie a Universității Bristol a primit a doua doză de vaccin anti Covid în martie, dar medicii cred că speculaţiile privind legătura cu vaccinarea sunt extremd e puţin probabil, având în vedere declaajul de mai bine de patru luni.

Pe acelaşi subiect

„Fără îndoială, unii oameni vor specula că moartea ei bruscă a fost un efect secundar rar în urma vaccinării anti Covid, dar a doua doză i-a fost administrată în martie aşa că pare improbabil. Este o tragedie de nedescris pentru care nu există nicio explicație aparentă. Gaia mânca sănătos, făcea exerciţii fizice în mod regulat, nu lua droguri, iar de băut..o făcea doar ocazional, dar cu moderaţie. Moartea unui membru al familiei este întotdeauna ceva dificil de suportat, dar pentru o tânără de 25 de ani...să ţi se ia brusc viaţa, este deosebit de greu. Era o persoană minunată - amabilă, amuzantă, inteligentă, creativă, loială, conștiincioasă, curioasă la nesfârșit. Avea lumea la picioarele ei”, a subliniat fratele vitreg al Gaiei, scriitorul și comentatorul Toby Young, potrivit The Independent.

Gaia avea doar cinci ani când tatăl ei, Lord Young, a murit în 2002. Sociologului și politicianului i se atribuie faptul că a inventat termenul de meritocrație și a jucat un rol-cheie în modelarea statului bunăstării postbelice după ce a scris manifestul Partidului Laburist pentru alegerile din 1945. Avea 81 de ani când s-a născut Gaia, fiind cea mai mică membră a familiei, dintre cei şase copiii ai acestuia.

„Cele mai profunde condoleanţe ale noastre se adresează celor dragi Gaiei în acest moment foarte trist și dificil. Suntem în contact cu familia ei și cercetăm circumstanțele care au dus la moartea ei”, a declarat un purtător de cuvânt al spitalului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » O tânără de 25 de ani a murit la câteva ore după ce s-a plâns de dureri cumplite de cap, în Anglia: "Avea lumea la picioarele ei; o tragedie de nedescris"