Antena Meniu Search
x

Video O tânără din Olanda și-a făcut mesajul de adio public, înainte să fie eutanasiată. De ce şi-a dorit să moară: "Aprindeți o lumânare dacă vreți"

Scenariu de-a dreptul tulburător. O tânără de 28 de ani și-a luat rămas bun de la întreaga lume printr-o postare făcută pe social media, după ce a decis să fie eutanasiată. Fata a murit liniștită, acasă, alături de familie și de cea mai bună prietenă. Se lupta de de ani buni cu encefalomielită mialgică.

de Redactia Observator

la 30.01.2024, 22:34

O tânără din Olanda și-a făcut mesajul de adio public, înainte să fie eutanasiată
O tânără din Olanda și-a făcut mesajul de adio public, înainte să fie eutanasiată - @dutchlauren/X

Lauren Hoeve, care locuia în Țările de Jos, a fost diagnosticată cu encefalomielită mialgică în 2019, o afecțiune pe termen lung asociată cu o serie de simptome, inclusiv epuizare extremă. Femeia a devenit cunoscută în mediul online pentru postările în care vorbea sincer despre toate simptomele pe care le avea din cauza afecțiunii, potrivit Mirror

În 2022, Lauren a început să se documenteze despre eutanasierea la cerere. Ea a murit acum, după ce a lăsat un ultim mesaj pentru cei care au susținut-o de-a lungul călătoriei sale. Scriind pe blogul Brain Fog pe 24 ianuarie, a anunțat că ultima ei zi va fi sâmbătă, 27 ianuarie, în urma unui proces de consultare multidisciplinară, în care a mulțumit oamenilor pentru sprijinul acordat de-a lungul anilor.

A cerut să fie eutanasiată pentru că nu mai suporta să fie bolnavă

„Am ales să fac publice data și ora să știți când se întâmplă, astfel încât să aprindeți o lumânare dacă vreți. Și vă rog să nu-mi urați "drum lin". Aș dori să mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine și mai ales în perioada înainte de a-mi anunța dorința de a fi eutanasiată", a scris tânăra. 

Pe acelaşi subiect

„Lauren s-a stins din viață liniștită la ora 13.55 în prezența părinților ei Leonie și Peter și a celei mai bune prietene, Lau. Dorim să vă mulțumim pentru compasiune și sprijin. Leonie, Peter și Lau", a scris familia tinerei, la scurt timp după ce aceasta a murit. 

Deși moartea asistată este legală în Țările de Jos din 2002, tânăra a trebuit să se confrunte cu o serie de obstacole cu cererea ei. După ce și-a informat pentru prima dată medicul de familie despre dorințele ei, i s-a spus că nu va putea să o facă singură, deoarece condițiile ei psihologice arătau că, de fapt, cazul ei era mai complicat. Lauren a fost apoi plasată pe o listă de așteptare, dar pandemia de coronavirus a prelungit totul și mai mult. După ce a fost evaluată de mai mulți medici, Lauren a fost catalogată drept „competentă mental” în aprilie 2023, iar cererea ei a fost în cele din urmă aprobată.

Mama lui Lauren, Leonie, și-a pierdut anterior fiul. „Cum este pentru mine, ca mamă, să-mi pierd acum al doilea copil? Este foarte. Inima mamei sângerează... Vă rog să știți că am făcut tot posibilul în mod realist pentru a găsi o soluție. Nu vrea să trăiască până la 30 de ani așa. Singurul lucru pe care îl văd ca fiind bun în asta este că nu mai trebuie să mă tem că îmi pierd copiii. Știu unde sunt”, a declarat mama fetei, zdrobită de durere. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Mapamond » O tânără din Olanda și-a făcut mesajul de adio public, înainte să fie eutanasiată. De ce şi-a dorit să moară: "Aprindeți o lumânare dacă vreți"