Antena Meniu Search
x

Video Parisul pierde un simbol al vieţii de noapte. Celebrul cabaret Lido stinge luminile: va fi transformat în sală de spectacole

Apune puţin din strălucirea Parisului!  Capitala Franţei îşi ia rămas bun de la un simbol al vieţii de noapte: faimosul cabaret Lido se transformă în sală de spectacole. Aproape toţi angajaţi, majoritatea dansatori, vor fi concediaţi.

de Redactia Observator

la 13.05.2022, 20:31

Vezi și

Deschis în 1946, în frenezia de la finalul celui de-al doilea Război Mondial, Lido a atras în mai bine de 7 decenii milioane de oameni din lumea întreagă. Dansatoarele cu picioare lungi, îmbrăcate sumar, complexitatea coregrafiilor, penele, culorile, extravaganţa ... au fascinat în egală măsură audienţa masculină, dar şi pe cea feminină. Pandemia a fost lovitura decisivă. Statul a ajutat cabaretul cu 700.000 de euro, dar problemele financiare urmăreau cabaretul de ani buni. 80 de milioane de euro a strâns datorie în ultimul deceniu.

De-a lungul timpului, Lido a fost rampă de lansare pentru nume mari ale muzicii franceze şi internaţionale. Edith Piaf, Johnny Hallyday, Elton John sau Dalida au urcat pe scena celebrului cabaret. Cel mai recent spectacol, "Minunile Parisului"a fost lansat în 2015, dar nu a mai reuşit să se bucure de succesul deceniilor trecute. În 2021, cabaretul a fost cumpărat de un nou proprietar care a venit şi cu o nouă viziune: că modelul cinei - spectacol nu mai este pe gustul noilor generaţii. Aşa că noua conducere vrea să câştige un nou public, şi să lanseze o altă linie artistică, aşa că 85% din personal va fi concediat. Spectacolele de cabaret au apărut în Paris la finalul secolului XIX. Alături de Moulin Rouge şi Crazy Horse, Lido este unul dintre cele mai renumite cabarete din Oraşul Luminilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » Parisul pierde un simbol al vieţii de noapte. Celebrul cabaret Lido stinge luminile: va fi transformat în sală de spectacole