Antena Meniu Search
x

Galerie foto Povestea geniului de 12 ani, care a absolvit facultatea cu 5 diplome distincte. Clovis visează să devină pilot sau inginer aerospaţial

Un copil minune din California, în vârstă de 12 ani, a devenit cea mai tânără persoană care a absolvit facultatea, cu cinci diplome și intenționează să-și obțină licența de pilot în următorii 4 ani.

de Aura Trif

la 29.05.2023, 17:24

Clovis Hung a început la Fullerton College în toamna lui 2020, la vârsta de 9 ani. Mama lui, Song Choi, a spus că l-a retras de la şcoala publică unde studia după ce i-a văzut abilităţile și capacitatea lui incredibilă de a se automotiva, relatează Daily Mail.

„Clovis este super curios, matur, sârguincios, autodisciplinat și foarte motivat. De asemenea, este foarte curios și școlile publice tradiționale nu i-au putut satisface curiozitatea, prin urmare, cea mai bună opțiune a fost facultatea”, a spus Choi într-un comunicat.

Clovis a participat la programul „Special Admit” de la Colegiul Fullerton, care i-a permis să urmeze cursuri universitare simultan cu educația la domiciliu primită de mama sa. Fullerton face parte din sistemul public de colegii comunitare ale statului.

Copilul a şocat profesorii şi colegii prin maturitatea sa

Pe acelaşi subiect

Profesorii școlii s-au îngrijorat că vârsta și lipsa maturităţii copilului ar putea crea probleme, dar profesorul de biologie Kenneth Collins a fost impresionat. „Clovis a fost un amestec grozav între copil și student. Este suficient de matur încât ceilalți studenți îl iau în serios, dar destul de copil încât să aibă grijă de el ca de un frate mai mic și să-l încurajeze”, a mărturisit profesorul.

„Când aveam întrebări, le adresam lor, iar dacă aveau ei întrebări, mă întrebau pe mine”, a spus Clovis Hung despre colegii săi. „M-au tratat ca pe un frate mai mic”. Băiatul a spus că „s-a îndrăgostit instantaneu de viața la facultate”, în ciuda nervilor inițiali, mai apoi începând să ia mai multe cursuri pe măsură ce creștea. În cele din urmă, a ajuns până la a fi acceptat în programul de onoare al școlii.

Tânărul de 12 ani a participat la ceremonia de absolvire pe 20 mai alături de 900 de colegi absolvenți de la Fullerton, primind diplome de asociat în istorie, științe sociale, comportament social și dezvoltare personală, arte și expresie umană, știință și matematică.

Băiatul se pregăteşte pentru a deveni pilot 

Clovis Hung va urma în continuare cursuri de ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică în timp ce va începe să aplice la universități tradiționale.

Băiatul îşi doreşte să devină pilot, inginer aerospațial sau medic pediatru. El încearcă deja să facă următorul pas către prima sa carieră. „Mă simt foarte mândru de ceea ce am realizat până acum”, a spus el. „Tocmai m-am alăturat Civic Air Patrol și sper să-mi iau licența de pilot la 16 ani”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Mapamond » Povestea geniului de 12 ani, care a absolvit facultatea cu 5 diplome distincte. Clovis visează să devină pilot sau inginer aerospaţial