Antena Meniu Search
x

"Nu avea nicio emoție”. Un elev din Milano şi-a înjunghiat nemilos profesoara pe la spate. După atac, şi-a ameninţat colegii cu un pistol de jucărie

Un elev în vârstă de 16 ani al unui liceu din Milano, a fost oprit în această dimineață de carabinieri după ce a înjunghiat o profesoară de 51 de ani în antebraț şi a ameninţat-o pe ea şi pe colegii său cu un pistol de jucărie.

de Redactia Observator

la 29.05.2023, 16:32

Un elev de 16 an din Milano şi-a înjunghiat nemilos profesoara pe la spate şi şi-a ameninţat colegii cu un pistol fals
Un elev de 16 an din Milano şi-a înjunghiat nemilos profesoara pe la spate şi şi-a ameninţat colegii cu un pistol fals - Shutterstock

La ora 8:15 în această dimineață carabinierii au fost înştiinţati de o împușcătură la liceul Emilio Alessandrini, întrucât tânărul purta un pistol care ulterior s-a dovedit a fi de jucărie. Băiatul i-a ameninţat pe colegilor săi să părăsească clasa, fără să rănească pe nimeni. La sosirea carabinierilor, băiatul nu a rezistat să nu lase pistolul pe o masă, la loc vizibil, relatează Il Messagero.

Profesoara de literatură, pe nume Elisabetta Condò, ar fi fost înjunghiată prin surprindere. Potrivit unei inițiale reconstrucții a carabinierilor, profesoara trecea printre băncile elevilor, la începutul lecției, când ea, imediat ce a trecut de rândul în care se afla băiatul, a fost atacată pe la spate. Profesoara a reuşit să se elibereze şi a fost salvată. În acel moment, băiatul ar fi scos un pistol, care ulterior s-a dovedit a fi o replică, i-a ameninţat pe colegii săi să părăsească sala de curs. Tânărul s-a așezat apoi în fundul sălii de judecată, așezându-și cuțitul și pistolul pe bancă și nu a rezistat carabinierilor. Băiatul le-ar fi spus prietenilor săi: „Îmi pare rău băieți, îmi pare rău”.

Femeia a fost transportată la spital, dar este în stare stabilă

Femeia, care a suferit răni la antebraţ și o ușoară rană la cap, a fost transportată la un spital, în timp ce tânărul, de asemenea, cu răni ușoare, a fost transportat la spitalul San Paolo din Milano.

Pe acelaşi subiect

„Când evacuam clasa și am văzut că unul dintre colegii noștri este înarmat cu un pistol, m-am gândit: „Deci se întâmplă și aici, nu doar în America”, a spus un elev, reprezentant al școlii. „I-am auzit pe toți țipând, m-am întors și l-am văzut că ținea un cuţit, a început să o lovească pe profesoară din spate, în umăr, în braț, fără să țipe, fără să spună nimic, nu era agitat, părea că nu avea nicio emoție”, spune un alt coleg de clasă al tânărului de 16 ani. „Atunci l-am văzut ridicând o armă, în timp ce profesorul era escortat afară din clasă și am scăpat imediat împreună cu toți ceilalți”.

Ministrul Educaţiei din Italia va face o vizita la liceul cu pricina

„Astăzi voi merge la Abbiategrasso unde a avut loc un eveniment deosebit de tulburător”, a anunțat ministrul Educației și Meritului, Giuseppe Valditara. „După experiența Covid, episoadele de bullying se înmulțesc, pentru că s-a întrerupt relația interpersonală fundamentală în dezvoltarea educațională. Sunt solidar cu profesorii și reflectez asupra introducerii unui psiholog în școli, mai ales într-un moment deosebit de dificil pentru că, și în urma urgenței Covid, disconfortul psihologic în școli a crescut semnificativ”, a adăugat el. „Am vrut să-mi exprim apropierea personală și a întregului guvern față de profesorul atăcat, o profesoară care și-a făcut deja datoria într-un mod lăudabil urmărind un băiat care deja arătase unele probleme în trecut”, a concluzionat el.

Elevul de 16 ani a fost arestat de carabinieri, motivul atacului său fiind necunoscut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » "Nu avea nicio emoție”. Un elev din Milano şi-a înjunghiat nemilos profesoara pe la spate. După atac, şi-a ameninţat colegii cu un pistol de jucărie