Antena Meniu Search
x

Român dat dispărut în Italia. Alin are 30 de ani şi nimeni nu mai ştie nimic de el de sâmbătă

Un român de 30 de ani este dat dispărut în Italia, după ce a plecat să facă o plimbare pe munte sâmbătă după-amiaza, iar de atunci nimeni nu mai ştie nimic de el. Florentin Alin Martin era stabilit în Grezzana, regiunea Veneto, unde lucra la o firmă.

de Monica Palade

la 02.12.2021, 14:35

Sâmbătă, Florentin Alin a plecat de acasă în jurul orei 14.30 şi i-a spus soţiei că se duce să se plimbe pe munte. Văzând că nu se întoarce după mai bine de 24 de ore, femeia a anunţat poliţia, duminică, în jurul orei 18.30.

Maşina românului a fost găsită parcată în Colle di Branchetto, pe drumul provincial 6, lângă intersecția care duce la Monte Tomba. A început o acţiune amplă de căutăre, în care s-au implicat carabinieri, în colaborare cu poliţia de frontieră, pompieri, dar şi voluntari ai stației Verona a Corpului Național de Salvare Alpină și Speologică și Protecția Civilă Bosco. Oamenii legii au bănuit că Alin a vrut să facă o excursie pe platou.

A dispărut fără urmă 

Însă căutările s-au dovedit a fi extrem de dificile din cauza condițiilor meteo de la acele ore cu o ninsoare abundentă în desfășurare însoțită de vânt. „Am primit un telefon de la carabinieri din Grezzana cu puțin timp înainte de miezul nopții pentru a afla dacă a trecut un cetățean de origine română”, spune Andrea Albertini, managerul refugiului Monte Tomba, care găzduiește și legătura radio pentru Salvarea Alpină.

„În orice caz, m-am pus la dispoziție și cu snowmobilul și în condiții dificile având în vedere zăpada proaspătă și temperaturile reci până la -10°C am parcurs câțiva kilometri între Tomba, Podestaria și Bocca di Selva, până la patru dimineața, dar fără rezultat”, spune Albertini.

Luni dimineaţa a intervenit elicopterul de Urgență Verona și după-amiaza cel al pompierilor pentru căutări de sus dar fără rezultate. S-a încercat, de asemenea, să pună în acțiune dronele de cercetare, dar vântul puternic a tulburat zborul, așa că toate căutările au continuat de la sol cu voluntari pe schiuri și quad-uri. Căutările au fost suspendate când s-a înoptat. Iar marţi dimineaţa au fost reluate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Român dat dispărut în Italia. Alin are 30 de ani şi nimeni nu mai ştie nimic de el de sâmbătă