Antena Meniu Search
x

Spaniolul care a povestit că s-a trezit din comă după 35 de ani a recunoscut că a mințit

Poveste controversată în Spania, după ce un bărbat a susținut că a intrat în comă după un accident suferit în 1979 și s-a trezit 35 de ani mai târziu, după ce împlinise 58 de ani. În cele din urmă, spaniolul a recunoscut în faţa jurnaliştilor că totul a fost o minciună.

de Redactia Observator

la 12.11.2021, 18:08

Povestea spaniolului care s-a trezit din comă după 35 de ani: "M-am culcat la 22 de ani și m-am trezit la 58". Bărbatul este suspectat că minte
Povestea spaniolului care s-a trezit din comă după 35 de ani: "M-am culcat la 22 de ani și m-am trezit la 58". Bărbatul este suspectat că minte - RTVE

Manel Monteagudo povestea că s-a angajat ca marinar de la vârsta de 14 ani. A lucrat în Africa de Sud, iar la 17 ani s-a mutat în Germania, în căutarea unei vieți mai bune. Aici s-a angajat pe o navă comercială care a părăsit Bremenul și a ajuns în Basra, Irak. Aici, Manel a suferit un accident, intrând în comă, după ce a alunecat și a căzut de la o înălțime de 6 metri. Era 28 februarie 1979, chiar ziua în care a împlinit 23 de ani, scrie El Mundo

Primii ani i-ar fi petrecut într-un spital din Iraq, apoi a fost tranferat în Spania înainte de a fi dus acasă pentru a fi îngrijit de iubita sa, care ulterior i-a devenit soție. Bărbatul explică faptul că medicii i-au spus că “cheagul pe care îl aveam în cap și pe care îl am în continuare nu a putut fi îndepărtat fiind într-o zonă riscantă. Tot ei au avertizat-o pe soția mea că m-as putea trezi sau muri în orice zi”. 

Manel spunea că s-a trezit din comă, după 35 de ani, pe 15 octombrie 2014. “Aveam impresia că accidentul s-a petrecut cu o zi înainte. Nu am realizat că sunt în Spania”, își aminește Manel. Conchi l-a îngrijit în toată această perioadă. „Pentru mine era iubita mea, nu știam că am devenit soț și soție. Am recunoscut-o imediat, după ce i-am văzut chipul”.

Spaniolul a povestit că a avut un șoc în momentul în care și-a văzut chipul în oglindă. „Acesta este un bătrân, eu am 23 de ani”, a reacționat Manel când și-a văzut imaginea în oglindă, pentru prima dată după 35 de ani.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

„Am adormit la 22 de ani și m-am trezit la 58”

Bărbatul de 58 de ani nu știa că există internet sau că televizoarele au mai mult de două canale. Inițial nu a înțeles cum funcționează o telecomandă și, chiar și în prezent, posibilitatea unui apel video i se pare de domeniul fantasticului. „Am adormit la 22 de ani și m-am trezit la 58”.

Spre marea sa surprindere, bărbatul a aflat că locuiește într-un alt oraș, într-o altă locuință și este căsătorit. Spaniolul povestește că iubita sa a adus un preot care a oficiat căsătoria, pentru ca aceasta să-l poată îngriji fără să fie limitată de legislație. De asemenea, la câteva zile după ce s-a trezit din comă a aflat că are două fiice.

„Singurul lucru pe care îl regret este moartea tatălui meu. Am fost foarte afectat, foarte trist”. Mama sa, care suferea de demență, a murit în 2017.

Astăzi, Manel este scriitor și urmează să-și lanseze al cincilea volum de poezii. „Urăsc să dorm. Merg la culcare doar pentru că organismul meu nu mai reizstă”. 

Cazul lui Monteagudo ridică semne de întrebare

Povestea lui Manel Monteagudo ridică multe semne de întrebare. Jurnaliștii de la El Mundo au cerut părerea unui medic neurolog cu privire la acest caz impresionant. 

„Desigur că sună bizar. Foarte, foarte bizar. Nu spun că acest caz este improbabil, dar este extrem de dificil de înțeles. Dacă ar fi fost în stare vegetativă, așa cum susține, probabilitatea ca el să-și revină după 35 de ani este aproape inexistentă. Iar dacă a fost în comă, ceea ce este diferit, ar trebui făcute analize, dar ar fi rămas cu mușchii atrofiați și cu probleme privind recuperarea anumitor funcții. Personal, nu am auzit sau citit despre astfel de cazuri. Din punct de vedere medical, nu prea e posibil”, susține medicul Ayoze González.

În cele din urmă, spaniolul a recunoscut public că totul a fost o minciună.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Mapamond » Spaniolul care a povestit că s-a trezit din comă după 35 de ani a recunoscut că a mințit