Antena Meniu Search
x

Un adolescent de 16 ani a scăpat nepedepsit după ce a lovit cu camioneta 6 biciclişti. Sportivii, care se antrenau pentru triatlonul Ironman, în SUA, spun că tânărul i-a agresat intenţionat

Un adolescent american în vârstă de 16 ani, aflat la volanul unei camionete Ford, a intrat cu maşina într-un grup de ciclişti care se antrenau pentru triatlonul Ironman Texas. Şoferul "începător, fără experiență", aşa cum l-a descris avocatul, a scăpat nepedepsit, cu toate că a rănit şase sportivi. Mai mult, unul dintre biciclişti susţine că tânărul i-a agresat intenţionat, înainte de accident.

de Redactia Observator

la 01.10.2021, 09:05

Un adolescent, aflat la volanul unei camionete Ford, a intrat cu maşina într-un grup de ciclişti, în SUA
Un adolescent, aflat la volanul unei camionete Ford, a intrat cu maşina într-un grup de ciclişti, în SUA - Twitter @Rschooley

Ciclistul american Chase Ferrell pornise în plimbarea sa zilnică, de antrenament, cu bicicleta, când o camionetă a intrat agresiv pe banda sa şi s-a apropiat periculos de grupul de sportivi din care făcaea parte. Câteva clipe mai târziu, bicicliştii, care se pregăteau pentru triatlonul Ironman Texas, s-au trezit învăluiţi într-un nor înecăcios de gaze de eşapament. Bărbatul povesteşte că şoferul nu i-a lăsat în pace şi a continuat să îi hărţuiască în trafic, accelerând cu putere, intenţionat, până ce i-a lovit pe şase dintre ei. "Am crezut că cineva a murit", a mărturisit Ferrell pentru KRIV, potrivit Washington Post.

Biciclist, către şoferul imprudent: "Ar trebui să mergi la închisoare"

Incidentul s-a petrecut sâmbătă, în jurul orei locale 11:30, în apropierea oraşului texan Waller. La volanul autovehiculului Ford, de culoare neagră, se afla un adolescent în vârstă de 16 ani, care a rănit astfel trei ciclişti, se arată într-un comunicat emis de Poliţie. Ceilalţi trei sportivi implicaţi în accident au primit îngrijiri medicale la faţa locului. Adolescentul s-a dat jos din maşină, pentru a evalua pagubele, moment în care Ferrell îşi aminteşte că i-a spus şoferului: "Ar trebui să mergi la închisoare". Tânărul, însă, era de altă părere. A plecat în grabă, iar ceva mai târziu au apărut în schimb părinţii săi. Poliţia nu l-a tras la răspundere pe băiatul imprudent, fapt ce i-a iritat cumplit pe membrii comunităţii locale de biciclişti.

Procuratura din Waller a promis că va revizui temeinic ancheta poliției și a îndemnat oamenii să aibă răbdare. Dar lui Ferrell îi este foarte greu să urmeze sfatul autorităţilor: "Este descurajant și dureros să vedem cum prietenii noştri sunt trimişi de urgenţă la spital, în timp ce (presupusul) agresor e liber să meargă acasă, în patul lui".

Ce spune avocatul adolescentului aflat la volan

Avocatul adolescentului, Rick DeToto, și-a descris clientul drept "un tânăr de liceu, care doreşte să meargă la facultate" și "un șofer începător, fără experiență". Acesta susţine că adolescentul s-a oprit imediat după ce a lovit bicicliștii, a încercat să-i ajute, a sunat la numărul de urgenţă 911 și a cooperat cu poliția. În plus, decizia poliţiştilor de a-l alibera fără a primi vreo sancţiune ar sugera că nu s-a comis nicio ilegalitate. Tensiunile între șoferi și bicicliști nu sunt o noutate în Waller, Texas. În aceeaşi zonă, cu 4 ani în urmă, americanul Victor Tome a ucis doi ciclişti, după ce s-a năpustit cu maşina în direcţia lor. Acesta a fost condamnat pentru omor şi va sta după gratii tot restul vieţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Mapamond » Un adolescent de 16 ani a scăpat nepedepsit după ce a lovit cu camioneta 6 biciclişti. Sportivii, care se antrenau pentru triatlonul Ironman, în SUA, spun că tânărul i-a agresat intenţionat