Un australian a coborât pe cearceafuri de la etajul patru ca să evadeze din hotelul în care a fost carantinat

De Redactia Observator.
Publicat: 21.07.2021, 14:38.
Actualizat: 21.07.2021, 15:01

Un australian de 39 de ani a devenit un adevărat erou în ţara natală, după ce a driblat carantina anti-Covid-19 evadând din hotelul în care trebuia să stea închis.

Australianul a reuşit să evadeze de la etajul 4 al hotelului în care se afla în carantină anti-Covid-19

Australianul a reuşit să evadeze de la etajul 4 al hotelului în care se afla în carantină anti-Covid-19

Western Australia Police Force via CNN

Australianul a mers din Brisbane spre zona de vest a Australiei, zonă în care sunt impuse restricţii severe din cauza numărului în creştere de infectări cu noul coronavirus. Conform CNN, bărbatul a sperat că poate reprezenta o excepţie de la regulă, însă autorităţile locale au fost de altă părere.

Specialiştii din zona de vest a Australiei şi-au dat seama că bărbatul nu poate fi exceptat de la regulă, astfel că l-au închis în carantină într-un hotel şi i-au atras atenţia că are 48 de ore la dispoziţie pentru a părăsi zona şi a se întoarce de unde a venit.

Citește și:

Australianul nu a fost de acord cu măsura impusă împotriva sa. A adunat lenjeriile de pat şi prosoapele din camera de hotel şi şi-a făcut o frânghie cu ajutorul căreia a reuşit să evadeze. Bărbatul a fost prins după câteva ore şi pus sub acuzare pentru comiterea mai multor infracţiuni precum nesupunere la o decizie a unei autorităţi publice sau oferirea de informaţii false.

Australia, creştere în ceea ce priveşte numărul de infectări cu noul coronavirus

Culmea este că, la intrarea în zona de vest a Australiei, bărbatul a efectuat un test de coronavirus, iar rezultatul a fost negativ.

Australia se confruntă cu un număr din ce în ce mai mare de infectări cu noul coronavirus pe de o parte din cauza apariţiei tulpinei Delta, iar pe de altă parte din cauza numărului mic de persoane vaccinate anti-Covid-19.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.