Antena Meniu Search
x

Un băiețel de 6 ani a murit, după ce s-a infectat cu o amibă care se hrăneşte cu creier uman, după săptămâni de chin, în SUA

Un băiețel din Carolina de Nord a murit, după ce s-a infectat cu o amibă, rară care se hrănește cu creier uman. Copilul a înotat într-un iaz, iar medicii cred că acolo ar fi contractat infecția.

de Redactia Observator

la 22.08.2021, 12:34

Un băiețel a murit, după ce s-a infectat cu o amibă care se hrăneşte cu creier uman, după săptămâni de chin, în SUA
Un băiețel a murit, după ce s-a infectat cu o amibă care se hrăneşte cu creier uman, după săptămâni de chin, în SUA - GoFundMe

Aven Moffat un băiețel de 6 ani din statul Carolina de Nord a murit, după săptămâni de chin, după ce s-a infectat cu o amibă care se hrănește cu creierul uman. Băiețelul ar fi înotat într-un iaz, de unde ar fi contractat infecția, scrie ABC11.

Întreaga comunitate este devastată de pierderea lui Aven. Zeci de persoane au participat la înmormântarea copilului, în cadru căreia, părinții au eliberat porumbei albi. 

"Cred că a fost modul prin care comunitatea și-a arătat sprijinul față de familie", a declarat pastorul Justin Morgan, despre participarea numeroasă la serviciul funerar.

În aceeași regiune, în urmă cu doi ani, un altbăiat a murit după ce a contractat amiba rară. 

Parazitul, numit Naegleria Fowleri, cunoscut drept "amiba care mânâncă creierul", infectează de obicei oamenii atunci când apa contaminată pătrunde în corp prin nas. Infecţia apare în mod normal în momentul în care oamenii merg la înot sau la scufundări în locuri cu apă dulce, care este de obicei caldă.

În cazuri rare, oamenii se pot infecta şi dacă amiba pătrunde în corp din apa unei piscine care nu a fost curăţată în mod adecvat cu clor. În prima etapă a infecţiei, oamenii acuză dureri de cap severe, febră, greaţă şi vărsături. Pe măsură ce infecţia se agravează, simptomele pot trece la imposibilitatea de mişcare a gâtului, apariţia convulsiilor şi halucinaţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Mapamond » Un băiețel de 6 ani a murit, după ce s-a infectat cu o amibă care se hrăneşte cu creier uman, după săptămâni de chin, în SUA