Antena Meniu Search
x

Un copil de 7 ani a murit după ce s-a infectat cu o amibă rară, care se hrăneşte cu creier uman, în California

Un băiat de doar 7 ani a murit după ce s-a infectat cu o amibă extrem de rară care se hrăneşte cu creier uman, în timp ce înota într-un lac din nordul Californiei.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 16.08.2021, 09:08

Copilul s-a infectat cu o amibă extrem de rară
Copilul s-a infectat cu o amibă extrem de rară - Facebook Crystal Hayley

David Pruitt, care locuieşte în regiunea Tehama a murit din cauza meningoencefalitei, după ce a fost infectat cu o amibă care se hrăneşte cu creier uman, transmite NBC. Băiatul a fost transportat de urgenţă la camera de gardă pe data de 30 iulie şi apoi transferat la Centrul Medical UC Davis, unde starea lui de sănătate s-a deteriorat treptat, din cauza unor umflături apărute la nivelul creierului, după cum a povestit mătuşa băiatului, Crystal Hayley.

Familia copilului a lansat un site pentru a strânge donaţii pe care să le poată folosi la tratamentul celui mic, însă acum banii vor fi folosiţi pentru înmormântare. Acest tip de infecţie apare extrem de rar, iar până în prezent au fost identificate doar 10 cazuri raportate în California, începând cu anul 1971, potrivit unui comunicat al Agenţiei pentru Servicii de Sănătate din regiunea Tehama.

Amiba "s-a hrănit" cu creierul băiatului

Parazitul, numit Naegleria Fowleri , cunoscută drept "amiba care mânâncă creierul", infectează de obicei oamenii atunci când apa contaminată pătrunde în corp prin nas. Infecţia apare în mod normal în momentul în care oamenii merg la înot sau la scufundări în locuri cu apă dulce care este de obicei caldă. În cazuri rare, oamenii se pot infecta şi dacă amiba pătrunde în corp dintr-o piscină care nu a fost curăţată în mod adecvat cu clor. În prima etapă a infecţiei, oamenii acuză dureri de cap severe,febră,greaţă şi vărsături. Pe măsură ce infecţia se agravează, simptomele pot trece la imposibilitatea de mişcare a gâtului, apariţia convulsiilor şi halucinaţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Mapamond » Un copil de 7 ani a murit după ce s-a infectat cu o amibă rară, care se hrăneşte cu creier uman, în California