Antena Meniu Search
x

Un băiețel de 4 ani din Australia a salvat viaţa mamei sale, sunând la ambulanță, după ce i s-a făcut rău în fața lui: „Mami a leșinat”

Un băiețel australian în vârstă de patru ani și-a salvat mama sunând o ambulanță, după ce a observat că i s-a făcut rău, la doar o zi după ce ea l-a învățat cum să facă acest lucru, potrivit BBC.

de Maria Dogaru

la 06.09.2022, 12:05

Mama îi explicase lui Monty cum să sune la ambulanță de la un telefon blocat sau deblocat, chiar cu o zi înainte de incident
Un băiețel de 4 ani din Australia a salvat viaţa mamei sale, sunând la ambulanță, după ce i s-a făcut rău în fața lui - TASMANIA HEALTH

Monty Cocke a sunat la numărul de urgență, după ce a observat că mama sa nu se simte bine și a leșinat. Copilul a apelat numărul de urgență pe 27 august, spunându-le dispecerilor: „Mami a leșinat.

Când am ajuns la adresă, copilul era la fereastră, făcându-ne cu mâna”, a spus paramedicul Mark Small.

În interiorul casei, Monty a ajutat calm echipajul ambulanței să descopere că mama lui, Wendy, a suferit o criză.

Dacă te lovești la cap când cazi sau ai o criză prelungită, poate fi destul de grav”, a adăugat Mark Small care a declart că reacția rapidă a micuțului de a suna la serviciile de urgență a făcut o diferență enormă.

Pe acelaşi subiect

Mama l-a învățat pe copil cum să sune la urgențe, cu doar o zi înainte de incident

Paramedicii s-au întors acasă la cel mic în Launceston, Tasmania, marți pentru a-i prezenta lui Monty un certificat de apreciere, petru faptele sale eroice. Wendy Cocker le-a spus reporterilor că Monty știa că a făcut un lucru bun, dar și-a minimalizat rolul. Cu o zi înaintea incidentului, mama îi explicase lui Monty cum să sune la ambulanță de la un telefon blocat sau deblocat. Ea nu se aștepta că va trebui să folosească aceste cunoștințe atât de curând. Ea a spus că își amintește că nu se simțea bine și că încerca să-și sune soțul, dar nimic altceva.

"Satât de mândru de el... cu siguranță a salvat ziua", a spus mama copilului.

Sunt paramedic timp de 13 ani și am avut  văzut copii mai mari care au cheamat o ambulanță, dar niciodată, niciodată un copil de patru ani”, a declarat paramedicul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Un băiețel de 4 ani din Australia a salvat viaţa mamei sale, sunând la ambulanță, după ce i s-a făcut rău în fața lui: „Mami a leșinat”