Antena Meniu Search
x

Un băiețel din UK care suferea de o infecție a murit în timpul operației care urma să-l vindece: "A fost devastator pentru toată lumea”

Băiețelul de doar 12 ani din Marea Britanie suferea de o infecție gravă din cauza căreia nu putea să vorbească sau să mănânce.

de Redactia Observator

la 13.07.2022, 12:04

Bradley James George Tweedy s-a născut cu mai multe afecțiuni de sănătate grave, petrecându-și primul an din viață în spital. Acesta avea un zâmbet care fermeca pe toată lumea din jurul său, dar boala nu îl lăsa să mănânce sau să vorbească.

Copilul s-a născut prematur cu 6 săptămâni, iar medicii l-au diagnosticat cu hernie diafragmică, ceea ce înseamnă că organele lui erau mutate în partea dreaptă a pieptului, dar și cu două afecțiuni grave ale esofagului, redactează Mirror.

Prima afecțiune consta în faptul că esofagul său nu s-a format corespunzător și nu a fost conectat la stomac. Această afecțiune cunoscută sub numele de atrezie esofagiană, înseamnă că mâncarea nu ajungea în stomacul lui. Cea de a doua, cunoscută sub numele de fistulă traheo-esofagică a lăsat părți ale esofagului său conectate la trahee.

Bradley a fost supus unor proceduri în copilărie pentru a repara condițiile care includeau patru conexiuni anormale ale organelor sale și a ajuns acasă de la spital la 10 zile după prima lui aniversare. De-a lungul vieții, micuțul a avut un tub de respirație în gât și un tub care îl ajuta să se hrănească, în stomac. Acesta a fost diagnosticat, mai târziu, cu scolioză, autism și epilepsie.

Pe acelaşi subiect

Mama copilului a luptat până în ultimul moment

La începutul acestui an, mama băiețelului, Terrie Maddison, în vârstă de 40 de ani a devenit îngrijorată de un sunet ciudat care se auzea din pieptul lui Bradley și le-a cerut medicilor să îi examineze acestuia căile respiratorii. A fost devastată când au descoperit că avea altă fistulă între esofag și trahee.

“Mi-am dat seama că Bradley nu era el însuși. I-am rugat să-și arunce o privire la căile respiratorii, a declarant Terrie.

Acesteia i s-a dat posibilitatea de a opri ventilatorul sau de a-i face acestuia o operație riscantă care i-ar putea salva viața.

„Bradley a luptat toată viața pentru a fi aici și a fost atât de incredibil, încât nu puteam să nu-i dau această șansă. Nu avea căi respiratorii puternice. Corpul lui micuț a fost supus unei presiuni imense pe parcursul întregului proces. Trebuia să fie o operație de 10 ore. După 5 ore inima i s-a oprit și a avut un stop cardiac pe masa de operație. A fost devastator pentru toată lumea, spune mama lui.

În ciuda problemelor de sănătate pe care le avea, femeia a declarat că Bradley era un copil hotărât și rezistent care iubea viața. „Era cel mai fericit suflet mic din lume. Zâmbetul lui era imens și molipsitor.

Bradley a murit în urma unui stop cardiac în timpul operației la Royal Victoria Infirmary, din NewCastle, pe 31 mai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » Un băiețel din UK care suferea de o infecție a murit în timpul operației care urma să-l vindece: "A fost devastator pentru toată lumea”