Antena Meniu Search
x

Un brazilian de 21 de ani a petrecut cu prietenii 4 zile la rând, fără să știe că a fost împușcat în cap și că glonțul e în creier: "Am crezut că e o piatră"

Caz de-a dreptul șocant în Brazilia. Un tânăr de 21 de ani a continuat să petreacă cu prietenii patru zile la rând, fără să-și dea seama că a fost împușcat și că glonțul i-a rămas înfipt în cap.

de Redactia Observator

la 30.01.2024, 22:14

Un brazilian de 21 de ani a petrecut cu prietenii 4 zile la rând, fără să știe că a fost împușcat în cap și că glonțul e în creier:
Un brazilian de 21 de ani a petrecut cu prietenii 4 zile la rând, fără să știe că a fost împușcat în cap și că glonțul e în creier - Mateus Facio

Mateus Facio, în vârstă de 21 de ani, a crezut că a fost lovit în cap de cineva care arunca o piatră, în timp ce petrecea de Revelion la Rio de Janeiro, și nu s-a gândit că ar putea fi ceva grav, asta pentru că sângerarea s-a oprit rapid. Mateus și-a petrecut următoarele patru zile petrecând cu prietenii și înotând în ocean, fără să-și dea seama că rana lui nu era deloc atât de banală pe cât credea el, potrivit Daily Mail.

A crezut că a fost lovit cu o piatră și a continuat să petreacă alături de prieteni

În cele din urmă, a mers la doctor după ce brațul lui drept a început să se miște incontrolabil. După mai multe analize, inclusiv o radiografie a creierului, medicii au constatat îngroziți că un glonț era blocat în creierul băiatului. Aceştia nu-și explică nici cum a putut acesta să trăiască atâtea zile și mai ales cum nu a realizat că a fost împușcat.

Mateus a intrat de urgență într-o operație de două ore, care i-a salvat viața, și și-a petrecut următoarele două zile la terapie intensive.

Pe acelaşi subiect

„O parte a glonțului i-a pătruns în creier, ceea ce a provocat compresie în acea zonă și a dus la mișcările involuntare ale brațului. Dacă ar fi ajuns la câțiva milimetri mai adânc, ar fi putut provoca daune mult mai grave și ar fi putut lăsa brațul sau o parte a corpului paralizată. A fost foarte riscant pentru pacient, dar credem că în cel mult 30 de zile va putea să-și continue viața într-un mod normal”, a declarat medicul care l-a operat pe tânăr.

Poliția a analizat glonțul scos din cap și încearcă acum să afle cine a fost cel care l-a împușcat pe Mateus. Acesta era cu prietenii pe o plajă din Cabo Frio, la est de Rio de Janeiro, și se pregătea să vadă de Anul Nou când a fost rănit.

„Am crezut că e o piatră, așa ceva. Era ca sunetul unei explozii, când exploda o bombă, dar în capul meu. Sângerarea s-a oprit, am plecat, am făcut un duș și am ieșit la petrecere”, a povestit Mateus.

„Este inexplicabil cum poate cineva să aibă un glonț în cap timp de patru zile și să supraviețuiască. Simt că fiul meu s-a născut din nou”, a declarat ușurată mama tânărului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Mapamond » Un brazilian de 21 de ani a petrecut cu prietenii 4 zile la rând, fără să știe că a fost împușcat în cap și că glonțul e în creier: "Am crezut că e o piatră"