Antena Meniu Search
x

Video Un director de fabrică, torturat şi ucis de zeci de oameni. A fost acuzat de blasfemie, pentru că a dezlipit un afiş de pe stâlp, în Pakistan

Mai mulţi oameni din Pakistan au torturat, ucis și apoi incendiat un bărbat din Sri Lanka, pe care l-au  acuzat de blasfemie, după ce ar fi dat jos de pe stâlpi mai multe afişe.

de Redactia Observator

la 06.12.2021, 18:47

Vezi și

Priyantha Diyawadana, un cetăţean din Sri Lanka care lucra ca director general al unei fabrici a fost atacată vineri de o mulţime violentă, scrie The Guardian.

În videoclipurile îngrozitoare distribuite pe rețelele de socializare, Diyawadana poate fi văzut în timp ce este aruncat la pământ, unde sute de oameni au început să-i rupă hainele şi să îl lovească cu brutalitate. A fost torturat până la moarte și apoi corpul i-a fost ars. Zeci de oameni din mulțime pot fi, de asemenea, văzuți făcând selfie-uri cu cadavrul său.

Incidentul a început când au apărut zvonuri că Diyawadana, care fusese directorul fabricii timp de șapte ani, a dat jos un afiș care conţinea cuvinte din Coran. Până dimineața, o mulțime a început să se adune la porțile fabricii, reuşind ca până spre după-amiaza devreme să intre în fabrică, de unde l-au luat pe Diyawadana.

Asistentul comisarului de poliție Mohammed Murtaza a declarat: „Din cauza renovării clădirii fabricii, niște afișe au fost scoase de pe perete. Este posibil să fi profanat afișe care poartă numele profetului Mahomed. Poate că managerul a fost linșat din cauza asta.”

Pe acelaşi subiect

Omorât pentru că a dezlipit un afiş

Murtaza a mai spus că cel puțin 50 de persoane au fost arestate și că sunt probabil mai multe persoane vinovate care urmează să fie anchetate, pe măsură ce poliția a analizat filmările de la fața locului.

Pakistanul, un stat islamic, are legi draconice împotriva blasfemiei, care poartă pedeapsa cu moartea. Legile sunt adesea folosite împotriva minorităților religioase, iar cei acuzați sunt uneori linșați înainte de a fi dovediți vinovați în instanță. Unul dintre cele mai infame cazuri de blasfemie din Pakistan este cel al femeii creștine Asia Bibi, care a fost condamnată la moarte în 2010 după ce a fost acuzată de colegii săi de blasfemie. Aproape un deceniu mai târziu, a fost achitată după presiuni internaționale puternice.

Prim-ministrul pakistanez, Imran Khan, a condamnat violența din Sialkot. „Atacul oribil al justiției asupra fabricii din Sialkot și uciderea unui manager din Sri Lanka este o rușine pentru Pakistan. Supraveghez investigaţiile, iar toţi cei responsabili vor fi pedepsiti cu deplină severitate a legii. Anchetele sunt în desfășurare”, a scris el pe Twitter .

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Mapamond » Un director de fabrică, torturat şi ucis de zeci de oameni. A fost acuzat de blasfemie, pentru că a dezlipit un afiş de pe stâlp, în Pakistan