Antena Meniu Search
x

Un indian a plătit cu viaţa pentru "tentativă de sacrilegiu". Ar fi fost linşat de mulţime, după rugăciunea de seară

Un bărbat suspectat că ar fi încercat să comită un sacrilegiu a fost bătut până la moarte, după ceremonia religioasă de la Golden Temple, din oraşul indian Amritsar. 

de Redactia Observator

la 19.12.2021, 12:20

- Profimedia

Un incident violent a tulburat liniştea în oraşul Amritsar din India. Sâmbătă, un bărbat ar fi încercat să intre în sanctuarul unui templu important, acolo unde se află cartea sfântă a Sikhismului - o religie monoteistă bazată pe învăţăturile lui Guru Granth Sahib. Apoi, ar fi încercat să atingă o sabie ceremonială aşezată lângă carte, însă a fost oprit la timp de paznici şi credincioşi.

Bărbatul, ucis în bătaie după sacrilegiu

Totul s-a petrecut în jurul orei locale 17:45, incidentul fiind surprins de camerele de filmat. De altfel, rugăciunea de seară este transmisă live la televizor. Însă cu adevărat îngrijorător este ce s-a întâmplat după, relatează BBC. Poliţiştii l-au găsit pe respectivul bărbat fără viaţă, aparent ucis în bătaie. 

O investigaţie e în curs de desfăşurare, pentru a stabili cine sunt vinovaţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » Un indian a plătit cu viaţa pentru "tentativă de sacrilegiu". Ar fi fost linşat de mulţime, după rugăciunea de seară