Antena Meniu Search
x

Vindecarea "miraculoasă" a unui bebeluş, născut cu 100 de tumori care îi afectau toate organele. "Nu știam dacă o vom pierde"

O fetiță s-a născut cu 100 de tumori care îi afectau fiecare organ al corpului. Medicii nu i-au dat nicio șansă de supraviețuire, însă fetița a reușit să învingă boala.

de Maria Dogaru

la 28.08.2022, 15:28

Fetița s-a vindecat după aproximativ 1000 de ședințe de chimioterapie
Vindecarea "miraculoasă" a unui bebeluş, născut cu 100 de tumori care îi afectau toate organele - Profimedia

Micuța Rachael Young s-a născut cu peste 100 de tumori pe corp, nu era de așteptat să supraviețuiască, relatează Mirror.

Micuța a trecut prin aproape 1000 de ședințe de chimioterapie

Medicii le-au spus părinților bebelușului să se aștepte la ce e mai rău când au descoperit că organele ei aveau tumori în creștere, dar ea și-a revenit miraculoasă după aproape 1.000 de ședințe de chimioterapie. Tumorile benigne creșteau în fiecare dintre organele majore ale nou-născutului, inclusiv inima ei. Iar starea ei era atât de gravă încât medicii le-au spus părinților devastați ai lui Rachael să se pregătească pentru ce e mai rău. Dar, după ce a participat la un studiu de cercetare, fetița a uimit medicii cu recuperarea ei, iar bebelușa de doar 20 de luni este acum complet lipsită de tumori.

Ne-a dat atât de multă speranță pentru viitor. Nu știam dacă o vom pierde”,a spus Katie, mama micuței.

Pe acelaşi subiect

Katie, în vârstă de 37 de ani, a povestit că ea și soțul Simon, în vârstă de 39 de ani, au fost „uimiți” să afle că fiica lor avea peste 100 de tumori în corpul ei când avea doar câteva zile. 

A fost un șoc pentru noi. Am avut o sarcină sănătoasă. Medicii au spus că nu au mai văzut așa ceva în 40 de ani și că nu știau dacă o pot trata pe Rachael, deoarece nu aveau niciun caz cu care să o compare. A fost un început atât de sumbru pentru ea”, și-a amintit mama.

Fetița s-a îmbolnăvit după primele 24 de ore de viață

Rachael s-a îmbolnăvit pentru prima dată când avea doar 24 de ore și analizele au arătat că avea miofibromatoză infantilă în forma sa cea mai severă. Afecțiunea rară determină creșterea tumorilor benigne în piele, mușchi, oase și organe.

 „Nu auzisem niciodată de o astfel de condiție până acum. Medicii ne-au spus că tumorile erau peste fiecare organ din corpul ei, inclusiv mai multe din inima ei. Unele erau mici, dar altele erau mari, măsurând până la câțiva centimetri fiecare. Și cei din inima ei provocau inflamații acolo. Din fericire, tumorile erau benigne și nu canceroase, dar pentru că erau atât de multe,îi puteau cauza daune care îi puteau pune viața în pericol. Așa că au decis că chimioterapia este cea mai bună modalitate de a le trata”, a adăugat Katie.

 Micuța Rachael a fost plasată într-un studiu de cercetare și a început un tratament intensiv de chimioterapie la Spitalul Addenbrooke din Cambridge când avea două săptămâni. 

„A fost sfâșietor să o văd trecând prin asta când era doar un copil mic. A trebuit să fie hrănită printr-un tub”, a spus mama.

 Întrucât starea lui Rachael era atât de rară, medicii nu i-au dat prea multe șanse de supraviețuire. Dar, după 18 luni de ședințe istovitoare de chimioterapie, au avut în sfârșit o veste bună pentru familie. Medicii au spus familiei lui Rachael că toate tumorile ei au dispărut. Rachael mai trebuie scanată la fiecare trei luni pentru a verifica dacă există tumori, dar până în prezeent acestea nu au recidivat.

„Este supravegheată cu foarte mare atenție, dar medicii sunt încrezători că tumorile nu vor crește la loc. Când ni s-a spus la doar câteva zile că are peste 100 de tumori, ne-am gândit că va trebui să ne confruntăm cu un viitor fără ea. Dar acum ni s-a dat atât de multă speranță în schimb”, a adăugat mama.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Mapamond » Vindecarea "miraculoasă" a unui bebeluş, născut cu 100 de tumori care îi afectau toate organele. "Nu știam dacă o vom pierde"