Antena Meniu Search
x

Rețete inedite de pizza, foarte populare în România

Din Italia până în România, pizza a suferit o mulţime de transformări. Pe piaţa de la noi, a apărut pizza cu burgeri, cartofi prăjiţi sau cremă de ciocolată.

Vezi și

Din Italia până în România, pizza a suferit o mulţime de transformări. Pe piaţa de la noi, a apărut pizza cu burgeri, cartofi prăjiţi sau cremă de ciocolată. Un astfel de preparat conţine jumătate din numărul de calorii recomandat de nutriţionişti, dar şi cantităţi impresionante de carbohidraţi. Sunt însă detalii mai puţin importante pentru gurmanzi. Puţini îşi mai aduc aminte de clasica pizza napoletana, care de altfel a şi intrat recent în patrimoniul UNESCO. La noi, clienţii cer un blat cât mai gros şi ingrediente cât mai multe.

Românii au modificat reţeta clasică de pizza după gustul lor. Şi au adăugat ingrediente care mai de care mai calorice. Iar unii bucătarii n-au avut de ales şi s-au adaptat.

Noi am încărcat-o cu tot felul de ingrediente, inclusiv cu burgeri, inclusiv cu tot felul de preparate din acestea, mai nou şi cu cartofi prăjiţi. La modul cum este încărcată şi cu câte ingrediente are, are cel puţin 600 de calorii.

600 de calorii înseamnă jumătate din necesarul zilnic de calorii recomandat celor care vor să-şi menţină greutatea. Moda vine de peste Ocean, acolo unde mâncarea de tip fast food este la mare căutare.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pizza tradiţională are mai puţine calorii şi nu îngraşă, spun bucătarii. Reţeta napoletană chiar a fost introdusă, recent, în patrimoniul cultural UNESCO.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Anual, bucureştenii cheltuie chiar şi 20 de milioane de euro pe pizza. Aproape 12.000 de bucăţi se comandă, zilnic, în restaurante sau de acasă, arată o analiză recentă a unei publicaţii economice.

Gurmanzii pot mânca pizza şi la desert. S-a inventat şi pizza cu bezea, cremă de ciocolată şi fructe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri Mondene » Rețete inedite de pizza, foarte populare în România