Antena Meniu Search
x

Alegeri 2024. Marcel Ciolacu, cea mai mare cotă de încredere; 5% dintre români nu știu cine este Cătălin Drulă - sondaj Avangarde

Marcel Ciolacu este liderul în care românii au cea mai mare încredere, conform unui sondaj Avangarde realizat în luna iulie, la comanda PSD. Ce este însă de remarcat este faptul că toți liderii actuali prezintă un grad ridicat de neîncredere în rândul românilor. Mai mult, Cătălin Drulă, noul președinte USR, este o necunoscută pentru 5% dintre respondenți.

de Redactia Observator

la 02.08.2022, 12:06

PSD este cotat la 37% intenţie de vot, în timp ce PNL se clasează pe locul doi, cu 23%, arată un sondaj Avangarde realizat, în iulie, la comanda PSD. În ceea ce priveşte încrederea, pe primul loc se află liderul PSD, Marcel Ciolacu, cu 25% cotă de încredere, urmat de premierul Nicolae Ciucă (18%) şi de preşedintele Klaus Iohannis (15%).

Cu ce partide ar vota românii dacă ar fi alegeri

Conform sondajului, în ceea ce priveşte intenţia de vot, PSD are 37%, PNL - 23%. AUR se clasează pe locul trei, cu 11%, în timp ce USR ar obţine doar 9%.

Singurul partid care ar mai trece pragul electoral ar fi UDMR – 5%.

Pe acelaşi subiect

Formaţiunile conduse de Liviu Dragnea (APP) şi Ludovic Orban (Forţa Dreptei) sunt cotate la 2%, iar REPER-ul lui Dacian Cioloș are doar 1%.

În ce politicieni au românii încredere

La capitolul încredere, clasamentul este deschis de liderul PSD Marcel Ciolacu, cu 25% cotă de încredere.

Pe locul doi se situează premierul şi preşedintele PNL Nicolae Ciucă (18%), iar podiumul este completat de preşedintele Klaus Iohannis (15%).

Liderul AUR George Simion are o cotă de încredere de 11%, în timp ce preşedintele USR, Cătălin Drulă, adună 9%. Ludovic Orban (8%) şi Dacian Cioloş (6%) ocupă ultimele poziţii. 

De remarcat este însă că toți cei enumerați mai sus au o cotă de neîncredere de peste 60%, în timp ce 5% dintre cei întrebați nu știu cine este Cătălin Drulă, noul președinte USR.

Sondajul a fost realizat în perioada 22-31 iulie 2022, pe un eşantion de 902 subiecţi, prin metoda CATI (telefonic). Marja de eroare este de +- 3,4%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Alegeri 2024. Marcel Ciolacu, cea mai mare cotă de încredere; 5% dintre români nu știu cine este Cătălin Drulă - sondaj Avangarde