Meniu
Search
x

În ce politicieni au românii încredere - sondaj Avangarde. Florin Cîţu, la coada clasamentului, într-un moment în care i se cere demisia

Alexandru Rafila, Mircea Geoană şi Nicolae Ciucă sunt primii în topul încrederii, conform unui sondaj Avangarde, care mai arată că PSD se află în topul preferinţelor în rândul românilor, în timp ce PNL are un foarte mic avans faţă de AUR în sondaje.

De Redactia Observator la 31.03.2022, 10:50

Alexandru Rafila, Mircea Geoană şi Nicolae Ciucă ocupă primele trei locuri în topul încrederii, arată un sondaj Avangarde comandat de PSD şi obţinut de News.ro. La polul opus, liderul PNL Florin Cîţu, căruia i se cere chiar demisia din conducerea partidului în aceste zile, are o cotă de încredere de doar 6%.

Conform sondajului, Alexandru Rafila are 34% cotă de încredere, însă 46% dintre cei chestionaţi spun că mai degrabă nu au încredere în el. Tot 34% are şi Mircea Geoană, iar procentul celor care spun că mai degrabă nu au încredere este de 47%.

În cazul premierului Nicolae Ciucă, 34% au încredere, însă 49% dintre subiecţi spun că mai degrabă nu au încredere în el. Pe următorul loc este liderul PSD Marcel Ciolacu, cu 30% dintre cei chestionaţi afirmând că au încredere în el şi cu 55% care spun că mai degrabă nu au încredere. 

Ciolacu este urmat de Emil Boc, cu 28% cotă de încredere şi un procent de 55% al celor spun că mai degrabă nu au încredere în el.

Pe acelaşi subiect

În ce politicieni nu au românii încredere

Pe ultimele trei locuri se află Nicuşor Dan - 8% au încredere şi 72% spun că mai degrabă nu au încredere, Rareş Bogdan - 6% cotă de încredere şi Florin Cîţu - 6% cotă de încredere, în timp ce 76% spun că mai degrabă nu au încredere în el.

Aproximativ 40 de lideri PNL au semnat o scrisoare prin care îi cer demisia lui Florin Cîţu de la şefia partidului şi plănuiesc să i-o înmâneze joi, când se întoarce din Statele Unite, potrivit surselor Observator. Nicolae Ciucă este favorit să îl înlocuiască.

Cât timp Florin Cîţu a fost în vizită în Statele Unite, liderii partidului au pus la cale să îl dea jos din fruntea partidului. Aceştia au discutat în weekend cu preşedintele Klaus Iohannis, iar acum 40 de membri importanţi ai PNL au semnat o scrisoare prin care îi vor cere demisia lui Cîţu. Joi, aceştia se vor întâlni cu premierul Nicolae Ciucă - favorit pentru a îl înlocui pe Cîţu -, iar seara, când este programată o petrecere de ziua lui Florin Cîţu, îi vor înmâna scrisoarea, potrivit surselor Observator.

Cu ce partide ar vota românii dacă ar fi acum alegeri

În ceea ce priveşte intenţiile de vot pentru parlamentare, 35% dintre cei chestionaţi spun că ar vota PSD, 16% optează pentru PNL, 15% votează AUR, iar 12% votează USR.

51% dintre români cred că Guvernul a gestionat bine criza refugiaţilor, în timp ce 19% spun că Executivul s-a descurcat prost.

Cât despre un posibil sprijin militar oferit de România vecinilor ucraineni, 63% dintre români se opun şi doar 18% ar fi de acord.

Sondajul a fost realizat de institutul Avangarde, la comanda PSD, în perioada 22-29 martie, pe un eşantion de 900 de subiecţi, prin metoda CATI (telefonic). Marja de eroare este de +- 3,4%, la un nivel de încredere de 95%.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » În ce politicieni au românii încredere - sondaj Avangarde. Florin Cîţu, la coada clasamentului, într-un moment în care i se cere demisia