Antena Meniu Search
x

AUR, scandal la PNL şi PSD din cauza comasării. Împins, Ciucă şi-a scăpat ochelarii. George Simion, către Alfred Simonis "securist pitic"

A fost iar circ în Parlament. Cei de la AUR, în frunte cu George Simion, i-au așteptat pe liberali în fața sălii de grup a PNL.S-a lăsat cu urlete şi îmbrânceli. Nicolae Ciucă a fost împins şi şi-a scăpat ochelarii. Scandal a fost şi la sala de grup a PSD unde Simion l-a făcut pe Alfred Simonis "securist pitic".  Parlamentarii AUR sunt nemulţumiţi de intenția Guvernului PSD-PNL de a comasa alegerile europarlamentare cu cele locale.  

de Redactia Observator

la 31.01.2024, 13:19

Vezi și

Scandal în Parlament provocat de liderii AUR. George Simion și mai mulți parlamentari au protestat la sălile de ședințe ale PSD și PNL faţă de intenția Guvernului de a comasa alegerile europarlamentare cu cele locale.

Cei de la AUR au venit în faţa sălii grupului parlamentar al PNL de la Camera Deputaţilor, înainte de şedinţa conducerii liberalilor, cu mesaje precum"Comasarea, singura voastră salvare de furia românilor", "PSD şi PNL duşmanii democraţiei şi ai statului de drept". 

Nicolae Ciucă, împins 

"Numai faptul că discută despre încălcarea Constituţiei este grav. (...) Aşteptăm să discutăm cu cineva de la liberali. O să le facem o invitaţie şi o să le atragem atenţia că, dacă nu ei, nu liberalii, au iniţiat şi au venit cu această idee, înseamnă că au fost atraşi într-o cursă", a afirmat liderul AUR, George Simion. 

Pe acelaşi subiect

Când a venit preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, Simion l-a întrebat cine a avut ideea comasării şi a cerut asigurări că nu se va încălca Constituţia. În aglomeraţie, fostul premier a fost împins şi şi-a scăpat ochelarii.

"Orice demers va fi constituţional şi în folosul democraţiei", a răspuns Ciucă. Simion s-a declarat mulţumit de răspunsul liderului PNL. "Mi-a plăcut răspunsul preşedintelui PNL, sper ca şi la PSD să se găsească decenţă. Sunt mulţumit de răspunsurile domnului Ciucă, nu-şi asumă încălcarea Constituţiei şi nu-şi asumă paternitatea acestei idei. Înseamnă că vine de la domnul Ciolacu care are tendinţe dictatoriale", a adăugat liderul AUR, care a plecat, apoi, împreună cu parlamentarii partidului.

Biroul Politic Naţional al PNL s-a reunit miercuri. Începând cu ora 16:00, este programată şedinţa grupurilor reunite ale Partidului Naţional Liberal.

AUR a intrat peste PSD

Înainte de asta, cei de la AUR au intrat în sala grupului parlamentar al PSD, înainte de şedinţa conducerii partidului, unde au strigat "Vrem democraţie!". Pe hârtille pe care le ţineau în mâini erau mesaje precum: "Tovarăşul Ciolacu , "Ciolacu şi PSD, distrugătorii democraţiei şi statului de drept", "PSD şi PNL pun democraţia în pericol", "Marcel pentru noi e un pui de dictator" sau "Pas cu pas PSD şi PNL reinstaurează dictatura".

Partidul condus de George Simion i-a acuzat pe reprezentanţii PSD că prin comasarea alegerilor încalcă dreptul românilor de a vota liber şi că încearcă să-şi salveze funcţiile.

 Simion, către Simonis: "Securist pitic"

Potrivit reprezentanţilor AUR, "comasarea este singura salvare a PSD şi PNL pentru a scăpa de furia românilor, iar Ciolacu şi PSD reprezintă un pericol pentru democraţie".  Simion a avut un schimb de replici cu preşedintele interimar al Camerei, Alfred Simonis, după ce acesta i-a cerut să părăsească sala. "Aţi condus ţara prin frică", i-a spus Simion lui Simonis pe care l-a făcut "securist pitic".

Preşedintele interimar al Camerei, Alfred Simonis, i-a spus lui George Simion că nu este pe stadion. "Eu nu am venit la tine la grup", i-a spus Simonis. "La grupul meu vorbesc ce vreau eu, nu îţi fac agenda ţie", a spus deputatul PSD. "Nu ne e frică, apărăm Constituţia", i-a spus Simion. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri politice » AUR, scandal la PNL şi PSD din cauza comasării. Împins, Ciucă şi-a scăpat ochelarii. George Simion, către Alfred Simonis "securist pitic"