Antena Meniu Search
x

Video Avize pozitive, deşi miniştrii s-au întrecut în gafe: unii n-au ştiut cuvinte simple în limba engleză, alţii au uitat pur şi simplu cum îi cheamă

Miniştrii din cabinetul Ciucă au fost audiaţi ca pe bandă rulantă azi în Parlament. Deloc surprinzător, a curs cu avize pozitive, căci noua coaliţie PNL-PSD-UDMR are majoritatea în toate comisiile de specialitate. Însă nici tot sprijinul colegilor de partid nu i-a putu salva de gafe pe unii dintre viitori miniştri.

de Redactia Observator

la 24.11.2021, 22:44

Vezi și

45 de minute au avut la dispoziţie aleşii să testeze competenţele miniştrilor propuşi de Nicolae Ciucă. Tonul gafelor l-a dat ministrul propus la Agricultură. Limba engleză i-a pus probleme lui Adrian Chesnoiu care a tradus inedit numele programului european "Farm to Fork": "Strategia europeană de la furcă..."

Ştafeta gafelor a fost preluată de Adrian Câciu, propus pentru ministerul Finanţelor. "Am activat atât în viața privată, începând din al doilea an de facultate. Eu nu m-am considerat niciodată Harap Alb. A fost o echipă care mințile a lucrat ca să se eficientizeze acolo", sunt câteva dintre bâlbele lui Adrian Câciu.

Joi, Guvernul Ciucă va primi votul de învestitură în Parlament

Deşi aleşii abia şi-au amintit cum îl cheamă, toţi au plecat acasă cu un aviz pozitiv. După ce a impresionat cu CV-ul său în care a scris că ştie limba română la nivel avansat, Cseke Attila a primit încrederea colegilor săi din Parlament ca să conducă în continuare Ministerul Dezvoltării, puşculiţa Guvernului.

"Testul" audierilor a continuat apoi cu Marius Budăi, care revine la Ministerul Muncii. Colegii lui din PSD n-au avut nicio întrebare să-i pună. Doar cuvinte de laudă. Drum lin spre Guvern are şi Gabriela Firea. Singura femeie din Executiv va conduce un minister nou-înfiinţat, cel al Familiei. Natalitatea scăzută e prioritatea Gabrielei Firea.

Joi, 25 noiembrie, Guvernul Ciucă va primi votul de învestitură în Parlament. Ca şi în cazul audierilor de azi, votul e o formalitate de care Executivul PML-PSD-UDMR va trece fără emoţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » Avize pozitive, deşi miniştrii s-au întrecut în gafe: unii n-au ştiut cuvinte simple în limba engleză, alţii au uitat pur şi simplu cum îi cheamă