Antena Meniu Search
x

Banii din campanie l-au lăsat lefter pe fostul ministru al Telecomunicaţiilor

Campaniile electorale te lasă cu buzunarele goale. Şi cu datorii la bancă. O spune fostul ministru al Telecomunicaţiilor, Gabriel Sandu. Fostul demnitar a făcut în faţa procurorilor DNA, întreg inventarul investiţiilor din cadrul PDL

Vezi și

Campaniile electorale te lasă cu buzunarele goale. Şi cu datorii la bancă. O spune fostul ministru al telecomunicaţiilor, Gabriel Sandu. Fostul demnitar a făcut în faţa procurorilor DNA întreg inventarul investiţiilor din cadrul PDL

Iar sumele nu sunt deloc de neglijat, mai ales când e vorba despre fostul preşedinte Traian Băsescu. Peste 2 milioane de euro ar fi cheltuit Sandu pentru ca Băsescu să îşi păstreze fotoliul de preşedinte.

O tăcere solemnă în faţa camerelor de filmat. O mărturie explozivă, însă, pe colile de hârtie ale procurorilor DNA. Fostul ministru al Telecomunicaţiilor, Gabriel Sandu, a aşternut în scris fiecare eurocent cheltuit de el pentru Partidul Democrat-Liberal sau liderii acestuia.

Iar Gabriel Sandu nu a fost departe de aceste versuri. În declaraţia dată la DNA, fostul demnitar se plânge că realegerea lui Traian Băsescu în funcţia de preşedinte a fost rezultatul unei campanii care l-ar fi lăsat aproape lefter. Un milion;i jumtate de euro ar fi cheltuit numai pe scrisorile electorale. Iar cu peste 700 de mii ar fi cotizat cash.

Nici mezina prezidenţială nu a fost tocmai un personaj ieftin, rememorează Sandu, care spune că, pentru europarlamentarele la care a candidat Elena Băsescu, a scos din buzunar peste 300 de mii de euro. Tricourile ar fi costat cel mai mult: 150 de mii de euro. Nevoia de bani pentru campanie a simţit-o Sandu şi în 2012, când Elena Udrea ar fi cerut pentru alegerile parlamentare anumite produse inedite. Printre care sosete şi pomi fructiferi de răsad.

Celebrele tricouri cu buldog ale lui Vasile Blaga au fost şi ele suficient de păguboase pentru bugetul fostului demnitar. Care a investit şi în campania pentru fotoliul de primar al Capitalei.

O dată cu demisia din funcţia de ministru al telecomunicaţiilor, Gabriel Sandu a tras linie şi după investiţiile mai mult sau puţin voite pe care le-a făcut pentru PDL. Şi a stabilit că are un credit de 80 de mii de euro pe care îl plăteşte şi acum, la ani de zile distanţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Banii din campanie l-au lăsat lefter pe fostul ministru al Telecomunicaţiilor