Antena Meniu Search
x

Cîţu, despre faptul că România va pierde 2 miliarde din PNRR: "E victima propriului succes. Am crescut mult mai rapid decât era estimat în PNRR"

Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat, luni, despre cele două miliarde de euro pe care România le va pierde din PNRR, că toate statele au aceste ajustări şi că ţara noastră este victima propriului succes, pentru că am crescut mult mai rapid decât era estimat în PNRR, notează news.ro.

de Redactia Observator

la 31.01.2022, 16:13

- Florin Cîțu - Inquam Photos / George Călin

Despre cele 2 miliarde pe care România le pierde din finanţarea prin PNRR, liderul liberal a spus că ”este un scenariu care a fost luat în calcul şi că în toate statele se fac aceste ajustări”. ”România este victima propriului succes, pentru că am crescut mult mai rapid decât era estimat în PNRR şi sumele sunt ajustate. Sumele erau prezentate la un PIB”, a explicat Cîţu.

Florin Cîţu: "Nu este ceva grav sau ceva dificil"

Întrebat de unde trebuie tăiaţi aceşti bani, preşedintele PNL a spus: ”Nu se pierd bani, veţi vedea că totul este ajustat, există o procedură care va fi urmată”, el arătând că ministrul Investiţiilor, Dan Vîlceanu, a prezentat acele articole din Acord la care se referă această ajustare.”Nu este ceva grav sau ceva dificil”, a mai spus Florin Cîţu.

Preşedintele PNL a fost întrebat şi cum se poate face acea optimizare a PNRR, despre care vorbea preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. ”În declaraţii publice se pot spune multe lucruri şi poţi să optimizezi şi poţi face declaraţii, să îţi faci o agendă politică. Când vine vorba de lucruri concrete, încă nu am vazut nimic. Poate ar fi mai bine să discutăm înainte în coaliţie şi apoi la televizor, să vedem şi noi care sunt propuneri, eu nu ştiu nimic”, a răspuns liderul PNL.

Pe acelaşi subiect

Purtărtorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea a declarat, luni, după şedinţa Consiliului Naţional al PSD, că partidul îi cere ministrului Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu, să explice declaraţia prin care anunţa că România va pierde 2 miliarde de euro din finanţarea pe PNRR. "Poate mai tăiem de la partea aceea de consultanţă, care e foarte mare", a arătat senatorul.

Reacţia PSD: ”De unde se pierd aceste două miliarde de euro?”

Întrebat dacă vor creşte pensiile, Radu Oprea a arătat că programul de guvernare, aprobat de Parlament, vorbeşte ”clar şi explicit despre aplicarea legii 127 / 2009 şi despre eliminarea inechităţilor din sistem”. ”PSD rămâne consecvent şi hotărât ca aceste lucruri să se întâmple în România”, a arătat senatorul, precizând că legea prevede un termen de 120 de zile pentru a veni cu un calendar şi acest lucru se va întâmpla.

Potrivit lui Radu Oprea, PSD a venit cu mai multe soluţii în privinţa pensiilor. ”Cred că ar trebui mai întâi să ne lămurim câţi bani vor mai fi şi unde, ca să ştim despre ce vorbim”, a afirmat el, referitor la afirmaţia lui Dan Vîlceanu privind pierderea celor 2 miliarde de euro din PNRR.

Purtătorul de cuvânt al PSD a mai spus că aceste 120 de zile expiră în luna martie. Radu Oprea a mai spus că lucrurile trebuie clarificate şi trebuie început cu acest fapt care înţelege că este o certitudine, pentru că există declaraţia ministrului Vîlceanu, că România va pierde 2 miliarde de euro. ”De unde se pierd aceste două miliarde de euro?”, s-a întrebat Oprea, arătând că probabil întreg PNRR va trebuie rediscutat, pe partea de finanţare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Cîţu, despre faptul că România va pierde 2 miliarde din PNRR: "E victima propriului succes. Am crescut mult mai rapid decât era estimat în PNRR"