Antena Meniu Search
x

Cîţu: "PSD a spus că nu vrea la guvernare, o refacere a USL nu se poate". Ciucă are mandat să negocieze cu USR

Premierul interimar Florin Cîţu a afirmat că nu înţelege cum de social-democraţii ar putea solicita din ministere, în viitorul Executiv, deoarece PSD a susţinut în mai multe rânduri că nu vrea să intre la guvernare. El a precizat că o refacere a USL nu este posibilă, iar referitor la varianta formării unui Guvern cu miniştri tehnocraţi, Cîţu a spus că de la toate partidele trebuie să fie tehnocraţi, deoarece nu poate doar PNL să propună acest lucru. Conform lui Florin Cîţu, premierul desemnat Nicolae Ciucă are disponibilitatea şi atributul de a discuta cu cei de la USR, notează news.ro.

de Redactia Observator

la 27.10.2021, 15:31

Cîţu: "PSD a spus că nu vrea la guvernare, o refacere a USL nu se poate". Susţinere totală pentru Ciucă: "PNL e în spatele lui 100%, are mandat să negocieze cu USR"
- Inquam Photos / George Călin

„Încă se negociază şi cu PSD şi cu USR pentru o susţinere în Parlament. Sper să mai avem o discuţie astăzi cu cei de la USR. PNL e în spatele domnului Ciucă 100%. Vedem care sunt concluziile. PSD a spus de nu ştiu câte ori că ei nu vor la guvernare. O refacere a USL nu se poate, nu este un proiect în acest moment. Nu le înţeleg, în contextul în care spuneau că nu vor la guvernare (social-democraţii – n.r.). Mie mi se pare că încearcă să forţeze nota cu astfel de soluţii”, a declarat Florin Cîţu, întrebat miercuri după vizita la centrul de vaccinare organizat la Palatul Copiilor, ce părere are despre faptul că PSD doreşte portofolii în noul Guvern.

Liderul PNL a adăugat că Nicolae Ciucă trebuie să discute faţă în faţă cu cei de la USR, deoarece acesta este mandatul său ca premier desemnat pe care îl susţin şi liberalii. „Premierul desemnat are mandat să negocieze cu forţele politice. Poate să vină în PNL şi să ceară flexibilizare, atunci când are ce să fie flexibilizat. În acest moment lucrurile sunt puse invers. Domnul premier desemnat Nicolae Ciucă are disponibilitatea şi atributul de a discuta cu cei de la USR. Trebuie să vedem dacă cei de la USR ar accepta această variantă şi după aceea putem să vedem dacă putem reface coaliţia. Dar e nevoie de o discuţie onestă, bărbăteşte. Putem să avem o discuţie cu USR, dacă vom merge în aceeaşi direcţie bine, dacă nu, bineînţeles că nu. Domnul Nicolae Ciucă are atributul, mandatul primit de la domnul preşedinte să discute, chiar să negocieze cu USR. Eu zic că momentul prin care trece România astăzi e prea urgent ca să nu avem această discuţie”, a explicat Cîţu.

Întrebat despre calendarul de învestire a noului Executiv, Florin Cîţu a răspuns că trebuie să se desfăşoare „cât de repede se poate”. Referitor la varianta unui Cabinet format din miniştri tehnocraţi, prim-ministrul interimar a explicat că nu pot fi tehnocraţi doar de la PSD. Despre anticipate, Cîţu a spus că este o varianta, însă declanşarea acestor alegeri o poate face doar şeful statului. „Dacă toate partidele pun miniştrii tehnocraţi este de acceptat. Nu poate să pună doar PNL miniştrii tehnocraţi. E o variantă pe masă. Ştiţi bine că preşedintele declanşează alegerile anticipate, dar este o variantă”, a mai precizat Florin Cîţu.

Florin Cîţu vrea o discuţie ”faţă în faţă” cu cei de la USR: PNL e în spatele domnului Ciucă 100%. Are mandatul primit de la domnul preşedinte să discute, chiar să negocieze cu USR

Pe acelaşi subiect

Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat, miercuri, că premierul desemnat are mandat să negocieze cu cei de la USR şi speră să mai existe o discuţie, cu acest partid, în cursul zilei. Premierul interimar spune că îşi doreşte cât mai repede un calendar al învestirii Guvernului. Premierul interimar, care a vizitat un centru de vaccinare, a afirmat că ”încă se negociază şi cu PSD şi cu USR pentru o susţinere în Parlament”.

”Sper să mai avem o discuţie astăzi cu cei de la USR. PNL e în spatele domnului Ciucă 100%. Vedem care sunt concluziile”, a arătat liderul PNL. Florin Cîţu a precizat că premierul desemnat are mandat să negocieze cu forţele politice.”Poate să vină în PNL şi să ceară flexibilizare, atunci când are ce să fie flexibilizat. În acest moment lucrurile sunt puse invers”, a afirmat el.

Florin Cîţu a arătat că premierul desemnat Nicolae Ciucă are disponibilitatea precum şi atributul de a discuta cu cei de la USR. ”Trebuie să vedem dacă cei de la USR ar accepta această variantă şi după aceea putem să vedem dacă putem reface coaliţia. Dar e nevoie de o discuţie onestă, bărbăteşte. Putem să avem o discuţie cu USR, dacă vom merge în aceeaşi direcţie bine, dacă nu, bineînţeles că nu”, a spus Cîţu, afirmând că îşi doreşte o ”discuţie faţă în faţă”, cu o delegaţia mai mare a partidului, cu cei de la USR.

”Domnul Nicolae Ciucă are atributul, mandatul primit de la domnul preşedinte să discute, chiar să negocieze cu USR. Eu zic că momentul prin care trece România astăzi e prea urgent ca să nu avem această discuţie”, a mai spus Cîţu, arătând că el îşi doreşte un calendar de învestire cât de repede se poate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Cîţu: "PSD a spus că nu vrea la guvernare, o refacere a USL nu se poate". Ciucă are mandat să negocieze cu USR