Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Nicolae Ciucă, după discuția cu Dacian Cioloş: USR NU susţine un guvern minoritar, dar am speranţe că se poate învesti un Guvern

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a declarat, după discuţiile cu reprezentanţii USR, că aceştia i-au transmis că nu vor susţine un Guvern minoritar PNL, astfel că în acest moment analizează toate soluţiile pentru a avea un Guvern şi dacă nu sunt şanse, va proceda ca atare.

de Redactia Observator

la 25.10.2021 , 13:29

Nicolae Ciucă, după discuția cu Dacian Cioloş: USR NU susţine un guvern minoritar, dar am speranţe că se poate învesti un Guvern Nicolae Ciucă - Hepta/Mediafax Foto

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, a anunţat după discuţia cu Dacian Cioloş că USR nu susţine un guvern minoritar. ”Toţi liderii politici trebuie să înţeleagă că este o situaţie de criză şi avem nevoie de un nou Guvern. Încă am speranţe că se poate învesti un Guvern în acest mandat. Atunci când voi considera că aceste şanse nu mai sunt, voi proceda ca atare. Voi face tot ceea ce este omeneşte posibil să avem Guvern”, a spus Ciucă, potrivit News.ro.

Premierul desemnat a precizat că în acest moment analizează toate soluţiile pentru a avea un Guvern. ”Atunci când am primit mandat de la domnul preşedinte am spus că voi face apel la toate forţele politice resaponsabile”, a comentat el. Ciucă a precizat că nu va merge să discute astăzi cu cei de la PSD.

Ionuţ Moşteanu (USR): Refacerea coaliţiei PNL-USR-UDMR pare o perspectivă foarte îndepărtată

Articolul continuă după reclamă

Vicepreşedintele USR Ionuţ Moşteanu a anunţat, într-un interviu la RFI, că partidul său nu va vota în Parlament un guvern minoritar PNL, şi consideră că refacerea coaliţiei PNL-USR-UDMR pare o perspectivă foarte îndepărtată. ”Înţeleg că va veni astăzi să prezinte programul de guvernare, ca şi cum un program de guvernare, nişte gânduri bune aşternute pe hârtie ar fi vreo garanţie. Nu, garanţia sunt bunele intenţii şi profesionalismul oamenilor care pun în aplicare un astfel de plan de guvernare şi bineînţeles majoritatea din spatele Guvernului (...). USR nu va vota un Guvern minoritar. Acum nu avem nevoie de un Guvern minoritar. Acum două săptămâni, când Dacian Cioloş era premier desemnat, prima noastră opţiune a fost refacerea coaliţiei, partenerii ne-au respins”, a spus Ionuţ Moşteanu.

Întrebat în ce condiţii ar accepta USR refacerea coaliţiei cu PNL şi UDMR, vicepreşedintele formaţiunii a răspuns: ”În momentul ăsta, opţiunea PNL e foarte clară, spusă clar şi răspicat prin gura preşedintelui PNL, prin gura preşedintelui Klaus Iohannis, care a găsit în USR sursa tuturor problemelor României şi foarte straniu pentru milioane de oameni, a găsit în PSD sursa pentru rezolvarea celorlalte probleme”.

Potrivit lui Moşteanu, ”pentru refacerea coaliţiei trebuie să-şi schimbe deciziile statutare, să anunţe asta public, să vorbească cu preşedintele Klaus Iohannis să spună că da, s-a înşelat cu PSD-ul, totuşi, crizatorii nu-s aşa de răi”. ”Atunci, da, putem să ne aşezăm la masă, poate să vedem la un moment dat cum refacem coaliţia asta, dar în momentul ăsta pare o perspectivă foarte îndepărtată, cu foarte mulţi de dacă pe parcurs”, a completat Moşteanu. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri politice » Nicolae Ciucă, după discuția cu Dacian Cioloş: USR NU susţine un guvern minoritar, dar am speranţe că se poate învesti un Guvern