Antena Meniu Search
x

Clotilde Armand ar putea fi desemnată noul primar al Sectorului 1

Voturile din Sectorul 1 al Capitalei nu vor fi renumărate, potrivit surselor Observator! Biroul Electoral Central ar fi respins solicitarea organizaţiei de sector a PSD. Clotilde Armand şi-a anunţat încă de azi-noapte victoria, dar contestaţiile social-democraţilor încă mai curg. Potrivit cifrelor oficiale, însă, Dan Tudorache a pierdut Primăria la o diferenţă de 1.000 de voturi. Nu este singurul care contestă rezultatul alegerilor. Şi Gabriela Firea susţine că scrutinul a fost fraudat în defavoarea sa.

De Redactia Observator la 30.09.2020, 22:33
Vezi și
  • Clotilde Armand ar fi câștigat alegerile cu circa 1.000 de voturi avans față de Dan Tudorache.

Clotilde Armand, candidat USR-PLUS la Primăria Sectorului 1: Am ieşit învingători. Matematica a învins!

După zile şi nopţi de scandal în care s-au acuzat reciproc de fraudarea voturilor, candidatul USR-PLUS şi a anunţat victoria. Înfrângerea nu este acceptată de social-democrat. 

Dan Tudorache, primar Sectorul 1: În procesele verbale care au ajuns la noi aveam un plus de 200 de voturi. În sistemul lor către AEP au plus de 1000 de voturi. Deci o diferenţă între procesele verbale ale reprezentatului PSD şi ce au băgat în sistem.

Potrivit Autorităţii Electoral Permanente, după centralizarea datelor din procesele verbale din toate cele 166 de secţii de vot, Clotilde Artmand a câştigat Primăria la o diferenţă de 1007 voturi faţă de contracandidatul său, Dan Tudorache. 

Social-democraţii insistă pentru renumărarea votului. 

Dan Tudorache, primar Sectorul 1: Cu siguranţă la renumărare nu va avea câştig de cauză. Au fost renumărate la nouă secţii, acolo unde nu le dădea cheia, şi acolo am avut un plus de 400 de voturi. 

Clotilde Armand, candidat la Primăria Sectorului 1: Noi ne dorim ca legea să fie respectată. Trebuie o bază legală. Baza legală nu există la ora actuală. 

Potrvit surselor Observator, Biroul Electoral Central a respins, astăzi, solicitarea organizaţiei PSD Sector 1 de renumărare a buletinelor.

Iar preşedintele Biroului Electoral de Sector a explicat pentru Observator de ce nu se mai pot renumăra voturile. 

Președinte Biroul Electoral de Sector: Noi în momentul de faţă am încărcat toate procesele verbale în aplicaţia pusă la dispoziţie, noi nu putem să mai facem nicio modificare, legal vorbind şi aplicaţia nu ne mai permite să procedăm la o renumărare a votului sau să mai modificăm procesele verbale.

Şi actualul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, contestă rezultatul alegerile. Susţine că alegerile au fost fraudate în defavoarea sa. Social-democraţii au depus o sesizare la Biroul Electoral Muncipal. 

Gabriela Firea, primarul Capitalei: Din nefericire, am găsit foarte multe inadvertențe, deficiențe, procese verbale semnate în alb, procese verbale mâzgâlite, completate, modificate cu carioca peste pix. Deci Guvernul României să decidă şi să anunţe numărarea voturilor în București și în toate cele șase sectoare. Este voința organizatorului. 

Ludovic Orban, premierul României: Nu Guvernul ia aceste decizii. Procesul electoral este un proces care se derulează sub autoritatea birourilor electorale. 

Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedinte PSD: Noi am cerut renumărarea voturilor pentru un motiv simplu: înlăturarea suspiciunilor. Că vorbim de Sectorul 1, că vorbim de Sectorul 2, toate celelalte, cât şi pentru Primaria Generală.

Acuzaţii reciproce de fraudă au fost şi în alte sectoare. Doar în trei şi şase învinşii şi învingătorii au făcut pace. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Clotilde Armand ar putea fi desemnată noul primar al Sectorului 1