Antena Meniu Search
x

Cristian BUŞOI, mesaj DUR pentru PSD, legat de amânarea legii salarizării: "Este rezultatul DEMAGOGIEI și populismului PSD"

Liberalul Cristian Bușoi, candidat la șefia PNL, a declarat marți la Craiova că amânarea aplicării majorărilor salariale prevăzute în proiectul legii salarizării personalului plătit din fonduri publice este "rezultatul demagogiei și populismului PSD", informează Agerpres

Liberalul Cristian Bușoi, candidat la șefia PNL, a declarat marți la Craiova că amânarea aplicării majorărilor salariale prevăzute în proiectul legii salarizării personalului plătit din fonduri publice este "rezultatul demagogiei și populismului PSD", informează Agerpres

"Azi am avut o mostră a neseriozității PSD și a doamnei Lia Olguța Vasilescu, persoana din Guvern care gestionează chestiunea privind legea salarizării bugetare. Faptul că se decide o amânare este rezultatul pe viu al demagogiei și al populismului PSD. Tot haosul, toate răzgândelile, toate amânările, pentru că nu mai putem avea nicio încredere că se vor întâmpla lucrurile de la 1 ianuarie sau pentru anumite categorii de la 1 martie anul viitor, arată în fapt că această lege nu este altceva decât o amăgire, o promisiune și că din punct de vedere bugetar, economic este nesustenabilă", a afirmat Bușoi în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit acestuia, există o dispută între liderii PSD, inclusiv pe tema legii salarizării unitare.

"Asistăm la un lucru foarte grav: inclusiv pe acest subiect există o dispută între liderii PSD, care, din păcate, se face pe seama cetățenilor acestei țări. Această dispută între Dragnea și Grindeanu este fără legătură cu problemele oamenilor și cu prioritățile guvernării și asta nu face decât să amplifice golul unei guvernări populiste, care a ajuns să guverneze azi printr-o fraudă de încredere, promițând lucruri pe care știau că nu le pot pune în aplicare, dar făcând-o cu bună știință, cu foarte mult cinism, cu convingerea că la un moment dat cei pe care îi vor păcăli vor uita că li s-au făcut promisiuni care nu pot fi onorate. Problema românilor nu este că Dragnea se ceartă cu Grindeanu și că o parte din liderii PSD încearcă să schimbe primul-ministru cu oameni poate mai docili și mai servili față de ordinele venite de la partid, problema este că PSD a promis că va crește salariile (...) și în timp ce promisiune după promisiune se amână, se fac noi proiecții pentru anii viitori, Ministerul de Finanțe continuă să se împrumute miliard după miliard de euro și risipește toată creșterea economică pe care o produce mediul privat în România", a mai spus Cristian Bușoi.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat marți că toate salariile bugetarilor vor crește cu 25% de la 1 ianuarie 2018, aceasta fiind ultima variantă a proiectului Legii salarizării unitare asupra căruia s-a căzut de acord cu Ministerul Finanțelor.

"Am avut patru variante pe care le-am discutat de dimineață. Este vorba de varianta finală acum, asupra căreia am convenit cu secretarii de stat inițial de la MFP, și acum telefonic chiar și cu domnul ministru de Finanțe, în care ar urma să facem majorări salariale la absolut toți bugetarii cu 25% creșteri pe salariul brut începând cu data de 1 ianuarie 2018, după care, începând cu data de 1 martie (2018 — n. r.), o majorare de încă 20% pentru Educație, care, cumulat cu cei 25% înseamnă per total o creștere de 50%, deci exact cum am promis, și de asemenea, cu grila până în 2022. Pentru medici și asistente tot de la 1 martie. Practic, aceasta ar fi varianta cu care noi intrăm în Comisie (pentru muncă — n. r.)", a afirmat ministrul Muncii, la Parlament.

Marți după-amiază, deputații din Comisia pentru muncă au dat un raport favorabil cu amendamente la proiectul de lege privind salarizarea personalului bugetar.

Legea urmează să fie dezbătută miercuri de plenul Camerei Deputaților, for decizional în acest caz.

Sursă: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Cristian BUŞOI, mesaj DUR pentru PSD, legat de amânarea legii salarizării: "Este rezultatul DEMAGOGIEI și populismului PSD"