Antena Meniu Search
x

DNA a ramas in continuare fara sef

Dimineata Codruta Kovesi era 99 la suta sefa la DNA. Pe la 11.00, in USL, spiritele s-au incins. Putin dupa pranz, premierul a facut pasul inapoi.

Vezi și

Laura Codruta Kovesi, sefa la DNA. O declaratie soc pentru toata lumea, facuta de premier pe cand pleca grabit de la festivitatile organizate de Jandarmeria Romana pentru a aniversa 163 de ani de la infiintare.

Socul a durat doar cateva minute. Premierul a spus ca a raspuns, de fapt, la o alta intrebare. O ora mai tirziu, alta surpriza. Dupa intalnirea cu procurorii din Consiliul Superior al Magistraturii, lumea astepta de la Ponta numele noului sef de la DNA. In loc de nume, premierul a anuntat ca renunta sa mai desemneze vreun candidat.

“Eu am propus o procedura directa, in care eu sa fac propunerile, sectia sa ii audieze si dupa aceea presedintele, eventual, sa ii numeasca. Sectia de procurori a avut o alta optiune si nu pot decat sa o respect”, a subliniat premierul Victor Ponta.

Dupa o zi agitata, seful DNA a ramas pe umerii PNL-ului. Victor Ponta vrea sa scape cat mai repede de rolul de ministru interimar al Justitiei si implicit, de numirea celui care va conduce Directia Anticoruptie.

Crin Atonescu, partenerul de coalitie, i-a raspuns imediat. “Interimatul se incheie in 45 de zile, dar se poate sa fie interimatul dureros si isi doreste sa incheie suferinta. Ministerul Justitiei este responsabilitatea PNL si maine vom face si propuneri”, a precizat Crin Antonescu, presedintele PNL

Asa ca ziua de azi, in loc sa aduca un nou sef la DNA, a grabit doar numirea unui ministru al Justitiei. Cel care, pus in functie, va trebui sa treaca din nou pe la CSM si pe la Cotroceni si sa umple. golul de de la DNA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » DNA a ramas in continuare fara sef