Antena Meniu Search
x

Daniel Constantin, despre moțiunea de cenzură: "Mâine vom gândi ce facem"

Daniel Constantin a declarat, joi, că Guvernul a greșit cu revoluția fiscală.

Deputatul Daniel Constantin a declarat, joi, că Guvernul a greșit cu revoluția fiscală și Pro România şi că va încerca să atragă alături orice formațiune care dorește stoparea acestui lucru, menționând că va fi luată o decizie în privința moțiunii de cenzură după analizarea textului, scrie Agerpres

"În privința moțiunii de cenzură, concluzia nu este numai a noastră, noi am avut întâlniri și cu membrii de partid și cu oameni de afaceri. Este evident, Guvernul a greșit și este evident că această revoluție fiscală nu este bună pentru România nici pe termen scurt, nici pe termen mediu, mai ales pe termen lung și, de aceea, această greșeală trebuie sancționată într-o formă sau alta. Dincolo de a da un răspuns ce vom face cu moțiunea de cenzură, este evident că vom fi alături și vom încerca să atragem alături orice formațiune politică ce este doritoare de a stopa acest lucru care este, din punctul nostru de vedere, nociv pentru mediul de afaceri și pentru salariați. Mâine vom gândi ce facem, vom discuta cu ceilalți colegi și vom analiza, nu am văzut până astăzi textul moțiunii de cenzură", a spus Daniel Constantin, după întâlnirea cu liderul deputaților liberali Raluca Turcan.

Daniel Constantin a menționat, însă, că nu este ''favorabil'' ideii de a schimba un prim-ministru cu un altul de la alt partid, ci trebuie o "schimbare profundă".

"Am accentuat un lucru că nu suntem favorabili ideii de a schimba un ministru sau un prim-ministru cu alt ministru sau prim-ministru de la alt partid. Partidul Pro România dorește o schimbare profundă și atunci cred că este important să spunem tuturor forțelor politice din Parlament că putem colabora cu oricine atât timp cât se dorește o schimbare profundă în modalitatea de funcționare a statului", a spus Constantin.

El a adăugat că a prezentat liberalilor propunerile de modificare a legilor electorale, menționând că Pro România este deschis la colaborare cu orice partid pentru binele României.

"Pro România — noi nu dorim să intrăm mâine la guvernare. Suntem preocupați de ceea ce înseamnă o alternativă credibilă pentru cetățeni, nu doar o schimbare de formă. (...) Azi am făcut un pas important, și anume noi am spus ce vrem să facem cu reforma noastră pe care Pro România o propune, am prezentat aceste idei, m-am bucurat că la prima vedere sunt idei pe care le îmbrățișează și PNL, dânșii au prezentat de asemenea câteva proiecte pe care le au pe perioada următoare și, cu siguranță, vom colabora la nivel parlamentar. Sunt chestiuni punctuale", a subliniat Daniel Constantin.

Acesta a precizat că fostul premier Victor Ponta nu a fost prezent la întâlnirea cu liderul PNL Raluca Turcan deoarece este plecat din Capitală, susținând că va discuta cu acesta în privința moțiunii de cenzură după ce va primi textul. 

"Suntem în discuție permanentă cu domnul Ponta, discutăm și astăzi, o să vedem și textul moțiunii. Noi am anunțat în principiu decizia, dar cred că e bine să o întărim. (...) Suntem un partid în care libertatea de opinie există, spre deosebire de alte partide, și vom analiza cu mare atenție, cu siguranță o să avem o opinie comună", a mai spus Daniel Constantin.

Sursă: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri politice » Daniel Constantin, despre moțiunea de cenzură: "Mâine vom gândi ce facem"