Antena Meniu Search
x

Video Document publicat pe Facebook de Liviu Iolu, referitor la înfiinţarea unui grup de lucru în 12 aprilie, pentru verificarea deceselor Covid

Liviu Iolu, fost purtător de cuvânt în Cabinetul Cioloş şi membru în Consiliul Naţional al PLUS a publicat pe Facebook un document în care se prevede constituirea unui grup tehnic de lucru, în vederea verificării modalităţii de raportare a datelor referitoare la infecţia cu virusul SARS-CoV-2.

de Redactia Observator

la 18.04.2021, 22:32

Un document publicat pe Facebook reaprinde spiritele în Coaliţie

"Nu știu cine îl consiliază pe domnul Cîțu, dar îi îngroapă zilnic orice urmă de onorabilitate și îl îndeamnă să mintă. Cîțu azi: Nu există grup de lucru pentru cercetarea a ce a zis domnul Voiculescu, i-am cerut lui Baciu să facă unul. Adevărul", a scris Liviu Iolu pe Facebook, la introducerea documentului.

Documentul, care este semnat de fostul secretar de stat Andreea Moldovan, este datat în 12 aprilie, cu patru zile înainte de momentul în care fostul ministrul al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat că a format un grup de lucru pentru verificarea raportării deceselor de Covid-19. Voiculescu a dezvăluit în 16 aprilie presei, după demitere, că numărul deceselor raportate de Covid ar fi mai mici, iar cifra reală ar fi mult mai mare. De asemenea, el a precizat că ar fi probleme la introducerea în platforma STS de către DSP a datelor şi informaţiilor privitoare la decese, lucru specificat şi în documentul publicat de Iolu.

Pe acelaşi subiect

Postarea lui Liviu Iolu vine ca răspuns după conferinţa premierului Florin Cîţu de duminică, în care a repetat că, în urma verificărilor efectuate la nivelul ministerului, s-a constatat că nu există Grupul de lucru anunţat de fostul ministrul al Sănătăţii, Vlad Voiculescu şi abia acum se va constitui unul, care să verifice ce spune fostul ministru. Întrebat de jurnalişti dacă există cumva vreun document în acest sens, premierul a precizat că la el nu a ajuns nimic şi dacă există, "este posibil să fie pe drum".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Declaraţia premierului este susţinută şi de secretarul de stat în ministerul Sănătății, Andrei Baciu, care precizează că angajaţii din instituţie i-au răspuns în scris că nu au cunoştinţă despre un astfel de act. De asemenea, Baciu precizează că ministrul Sănătății nu poate emite "decizii", făcând referire la documentul publicat de Iolu pe Facebook, ci doar ordine sau instrucțiuni. Baciu precizează că documentul în cauză nu produce niciun fel de efecte juridice, având în vedere că trebuie să fie instituțional, adică să aibă avize, de la departamentul juridic, secretarul general, pentru a putea fi ceva oficial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Document publicat pe Facebook de Liviu Iolu, referitor la înfiinţarea unui grup de lucru în 12 aprilie, pentru verificarea deceselor Covid